Piranhák lepték el egy brazil város utcáit

Brazíliában, Porto Alegre városában piranhák árasztották el az utcákat a hatalmas özönvizeket követően, amelyek a közelmúltban sújtották az országot.

Az elmúlt hetekben Brazíliát rendkívüli áradások sújtották, melyek következtében egy vízerőmű gátja is átszakadt, tovább rontva a helyzeten. A természeti katasztrófa következtében eddig mintegy 150 ember vesztette életét, és félmillióan kényszerültek otthonuk elhagyására. Az állatvilágra is jelentős hatással volt az esemény, hiszen az élőhelyek drasztikus megváltozása miatt több faj is új területekre kényszerült.

A Metro által megszólaltatott szakértő szerint a vöröshasú piranhák eredetileg az Uruguay és a Jacuí folyókban honosak. A heves áradások következtében azonban most a Guiba-tóban is megjelentek, ahol korábban is észlelték őket, de most minden korábbinál nagyobb számban, veszélyeztetve ezzel a tóban élő más halakat.

A helyzet még ennél is meghökkentőbbé vált, amikor a halak a város utcáin is felbukkantak, egy kilométerre a parttól. Egy helyi influenszer videót is közzétett az eseményről, amelyben elpusztult és élő piranhákat egyaránt láthatunk az utcán. A felvétel készítője megjegyezte, hogy bár a piranhák nem képesek emberre halálos támadást indítani, harapásukkal mégis veszélyt jelenthetnek.

A katasztrófa nemcsak a piranhák, hanem az aligátorok élőhelyét is átalakította, hiszen korábban már felvételek is készültek arról, hogy a hüllők az utcákon úszkálnak.