Diddy brutális támadása barátnője ellen

A CNN által közzétett videofelvétel tanúsága szerint Sean “Diddy” Combs rapper-producer-üzletember részegen bántalmazta akkori barátnőjét, Cassie Venturát egy szálloda folyosóján 2016-ban.

A több kameraszögből összeállított felvétel, amely egy Los Angeles-i, Century City városrészében található, mára már bezárt Intercontinental szálloda biztonsági kameráinak felvételeiből áll össze, részletesen dokumentálja az eseményeket. Egy nő, kezében táskákkal, a lift felé halad, amikor egy félmeztelen férfi, aki egy törülközőt tart a dereka köré tekerve, futva követi őt. A férfi a lift előtt utoléri a nőt, és tétovázás nélkül a tarkójánál fogva a földre löki, majd többször is erőteljesen belerúg a mozdulatlanul fekvő áldozatba. Ezután a földről felkap két táskát, még egyszer belerúg a nőbe, majd a ruhájánál fogva vonszolja egy darabon.

A videó további részében látható, hogy Combs a táskákkal visszatér a szobájába, miközben Ventura segítséget hív egy szállodai telefonon. A rapper később visszatér, Ventura-t egy sarokba löki, majd leül egy székre és több tárgyat hajít a nő felé, amelyek a feljelentés szerint üveg vázák voltak.

A feljelentés Ventura elmondása alapján azt is tartalmazza, hogy az incidens előtt Combs részegen arcon ütötte, ami miatt monoklija keletkezett, majd elaludt. Ventura megpróbált elmenekülni, de Combs felébredt és utána eredt. A nő végül taxival hazament, de félt Combs bosszújától, ezért visszatért a hotelbe, hogy bocsánatot kérjen. A biztonsági személyzet azonban látta a felvételeket és arra kérte, hogy menjen vissza a taxiba.

A feljelentés szerint Combs 50 ezer dollárt fizetett a hotelnek a felvételekért, bár a CNN nem részletezi, hogy ők hogyan szerezték meg a videót. Ventura azt is állítja a feljelentésben, hogy Combs 2018-ban megerőszakolta őt, és a kilenc évig tartó kapcsolatuk alatt folyamatosan bántalmazta őt testileg és lelkileg. Az ügy végül peren kívüli egyezséggel zárult.

Az eset óta további három nő és egy férfi állította, hogy Combs erőszakoskodott velük. Ventura, aki korábban nem nyilvános megegyezést kötött Combs-szal, nem volt hajlandó kommentálni a CNN által megszerzett videót, ám ügyvédje elmondta: „a gyomorforgató videó csak még inkább megerősítette Mr. Combs ragadozó viselkedését.” Szavakkal nem lehet kifejezni azt a bátorságot és kitartást, amit a hölgy tanúsított, hogy előállt, hogy ezt napvilágra hozza – mondta.