Újabb tragédia a szerb kislány meggyilkolásával vádolt férfi családjában

A kétéves Danka Ilics meggyilkolásával vádolt férfi családjában újabb haláleset történt: a gyanúsított édesanyja váratlanul elhunyt. Ez az esemény csupán egy hónappal követi a gyanúsított testvérének börtönben történt halálát.

Danka Ilics tragédiája Európa-szerte megdöbbentette az embereket. A kislányt, aki március 26-án tűnt el otthonuk udvaráról, több országban is eltűntként keresték, beleértve Magyarországot is. Később azonban kiderült, hogy Danka egy brutális gyilkosság áldozata lehetett: először elütötték, majd életben találva megfojtották.

A nyomozás a mai napig folyik, és a kislány holttestét még mindig nem találták meg. A bori kommunális közvállalat két dolgozóját, Dejan Dragijevicsot és Srdjan Jankovicsot gyanúsítják a gyilkossággal. Dejan Dragijevics beismerte a szörnyű bűncselekmény elkövetését, és részletesen elmondta, hogyan gázolták el a gyereket, majd hogyan fojtották meg és rejtették el a holttestet egy illegális szeméttelepen.

Áprilisban érkezett a hír, hogy Dejan Dragijevics testvére és édesapja is belekeveredhetett az ügybe, mivel feltételezhetően segíthettek a holttest eltüntetésében. A testvért, Dalibor Dragijevicset előzetes letartóztatásba helyezték, de még aznap hajnalban meghalt a fogdában.

Most pedig a család egy újabb tagja, Svetlana Dragijevics, a gyanúsított édesanyja halt meg váratlanul. A Nova.rs információi szerint a nő a szomszédjainál vesztette életét. Korábban őt is kihallgatták az ügyben, de vallomásában nem ismerte el, hogy tudomása lenne Danka haláláról, így kivételezett tanúi státust kapott.

Dejan Dragijevics édesapja jelenleg is vizsgálati fogságban van. A gyilkossággal kapcsolatosan május végén új tanúkihallgatásokra kerül sor. A zaječari felső ügyészség tájékoztatása szerint május 27-én és 28-án hallgatják meg a tanúkat Dejan Dragijević és Srđan Janković ellen folyó ügyben. A tanúk között lesznek a Vízművek munkatársai, akik a gyilkosság napján a terepen dolgoztak, valamint egy személy, aki a kislány édesapjával együtt volt, amikor az apa összetalálkozott a gyanúsítottakkal a kislány keresése közben.