Magyar Péter távozása a Hodler Alapkezelőtől

Magyar Péter márciusban hagyta el a Hodler Alapkezelő Zrt.-t, közös megegyezéssel, Novák Katalin és Varga Judit lemondását követően.

Magyar Péter, aki korábban a Mészáros Lőrinc-féle MBH felügyelőbizottságának és a Lázár János minisztériuma alá tartozó Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatóságának is tagja volt, önként távozott ezekből a pozíciókból. A Hodler Alapkezelőnél jogi igazgatóként tevékenykedett, de jelenleg semmilyen formális vagy informális szerepet nem tölt be az alapkezelőnél. Az alapkezelő egyik tulajdonosa egy alapítvány, amelyet Lázár János-féle mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok működtet, és amelynek kurátora az igazgatósági elnök. A Hodler Alapkezelő felügyelőbizottságának korábban Lantos Csaba energiaügyi miniszter is tagja volt.

Az rtl.hu érdeklődésére válaszolva Magyar Péter elmondta, hogy „jelenleg nincs sem formális, sem informális” pozíciója a Hodlernél. A Tisza Párt politikusa már 2022-ben távozott a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatói székéből, de a kegyelmi botrányig a NER kötelékében maradt. Az elmúlt két évben a Magyar Közút Zrt. és a Volánbusz igazgatósági, valamint a Mészáros Lőrinc-féle MBH Bank felügyelőbizottsági tagja volt, továbbá az állami Hiventures Zrt. befektetési bizottságában is ült.