Lázár János kijelentései egy utcafórumon

Lázár János építési és közlekedési miniszter egy helyi utcafórumon beszélt arról, hogy a XVIII. kerületben nem fogják hagyni, hogy nagy befektetői csoportok hatalmas lakótömböket építsenek, és kritikát fogalmazott meg a vasútvonal föld alá vitelével kapcsolatban.

A XVIII. kerületben tartott utcafórumon Lázár János és Ughy Attila, a helyi fideszes polgármesterjelölt is részt vett. Lázár a fórumon elmondta, hogy a kerület vezetése az építési minisztérium segítségével és a jogi lehetőségek kihasználásával meg fogja akadályozni, hogy nagy befektetői csoportok 500, 1000 vagy akár 1200 lakásos lakótömböket építsenek a kerületben.

A miniszter a vasútvonalak föld alá helyezésével kapcsolatban is megosztotta véleményét. Egy TikTokon közzétett videó szerint Lázár azt mondta, hogy "az egy teljes hülyeség, hogy a vasútat a föld alá kell vinni, a világon soha nem lesz annyi pénz". Ezt követően hozzátette: "aki ezt a vasútvonalat elviszi, ki fog baszni magukkal". A beszélgetés során Ughy Attilát Ugrainak, míg a vonatot villamosnak nevezte.

: Lázár János saját oldalára feltöltött videójából és egy TikTokra feltöltött videóból származó információk alapján.