Deutsch Tamás és az EP-választások

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője, a Mandinernek adott interjúban beszélt a közelgő EP-választásokról, ahol kifejezte, hogy készen áll a vitára, de csak a köztévében.

Deutsch Tamás a Fidesz Európai Parlamenti (EP) listavezetője a Mandiner interjújában elmondta, hogy a Varga Judit lemondása után váratlanul ő lett a listavezető, ami kapcsán megjegyezte: „Megy ez még nekem”. A politikus számára elsődleges cél, hogy a Fidesz megnyerje az EP-választást, és bár 13-nál kevesebb mandátum is sikert jelentene, Deutsch rekordra törekszik, és a lehető legtöbb mandátumot szeretnék megszerezni a 21-ből.

A vitákra való készségét kifejezve Deutsch azt mondta, hogy „viszket a tenyerem”, de hangsúlyozta, hogy csak a köztévében hajlandó vitázni, mivel szerinte ott biztosított az objektivitás lehetséges maximuma, ellentétben a független médiával, amit ő „dollárbaloldali” sajtótermékeknek nevez.

A Mandiner által feltett kérdésre, miszerint a háborús pszichózis csak a Fidesz riogatása-e, vagy valóban beállt ez az állapot Európában, Deutsch úgy válaszolt, hogy Brüsszelben a bürokraták „teljes háborús lázban égnek” és felelőtlenül uszítanak háborúra.

Végezetül Deutsch Tamás kijelentette, hogy kizártnak tartja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság elnökévé. Véleménye szerint az európai parlamenti választások eredményeként átalakulnak a politikai erőviszonyok, ami véget vet Brüsszel tagállamokkal szembeni politikai zsarolásának és a pénzügyi szankciós politikának.