A Vitézy-lista jelöltjei és a múlt árnyékai

A Partizán műsorában a Vitézy Dáviddal Budapestért – LMP-Zöldek fővárosi listájának tagjai, Süveg Anna, Merker Dávid és Barta Márton beszélgettek a politikai múltról és a jövő kihívásairól.

A civilség és politikusság kapcsolatáról esett szó a Partizán élő műsorában, ahol a Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt által vezetett lista három jelöltje vett részt. A beszélgetés során Gulyás Márton riporter több kényes kérdést is felvetett a jelöltekkel kapcsolatban.

Barta Márton, a Corvinus Egyetem stratégiai vezetője elmondta, hogy az egyetemen zajló viták ellenére nem éri retorzió azt, aki véleményt nyilvánít. Az egyetemi modellváltást nem tartja hibának, és bár az EU döntését, hogy az alapítványi egyetemeket kizárják az Erasmus-programból, igazságtalannak nevezte, tudományos szabadságot lát az egyetemeken.

A múlttal kapcsolatosan Barta és Merker Dávid, az SZDSZ Új Generáció egykori tagjai, a fiatalkori döntéseiket "fiatalság, bolondság" kifejezéssel illették.

A Déli körvasút ügyében Süveg Anna, az LMP szóvivője és listás jelöltje kifejtette, hogy a párt a felújítást támogatja, de a bővítést nem. Hozzátette, hogy a már elindult beruházások esetében a legjobb megoldást kell keresni a helyiek érdekében.

A fővárosi közgyűlésben várható együttműködésről Barta Márton úgy vélekedett, hogy a döntések ügyek mentén születhetnek meg, nem pedig a pártpolitika alapján, ami szerinte előnyös lehet. Merker Dávid és Süveg Anna is hangsúlyozták a nyitottságot és a kormányzattal való együttműködés fontosságát, amennyiben az a szakmai megoldásokat és a társadalmi támogatottságot szolgálja.