A Paks története legnagyobb sikeréért lép pályára az akár telt házas Puskás Arénában

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében, ahol akár telt ház is várható a Puskás Arénában.

A Ferencvárosi TC, amely sorozatban hatodszor nyerte meg a bajnokságot, összességében huszonötödik alkalommal hódíthatja el a Magyar Kupát, és két év után ismét megnyerheti mindkét hazai sorozatot. Az előző alkalommal, amikor a Paks volt az ellenfél a döntőben, a Ferencváros 3–0-s sikerrel zárta az idényt.

A fővárosi csapat eddig 24 alkalommal diadalmaskodott a Magyar Kupa döntőjében, és mindössze kilencszer maradt alul. A Paks azonban az idei szezonban erősebb ellenfélnek bizonyul, hiszen az FTC elleni három bajnoki mérkőzésük során először nagy különbségű vereséget szenvedtek, de a későbbiekben szoros meccseket vívtak, amelyek közül egyet a Paks nyert meg, egyet pedig a Ferencváros hajrában szerzett góllal.

A Paks számára a tét különösen nagy, mivel a Magyar Kupa 114 éves történetében eddig 19 klub nyert, és ők lehetnek a huszadik győztesek. A klub eddigi legnagyobb sikerét a 2011-es bajnoki és a két évvel ezelőtti Magyar Kupa-ezüstérem jelenti. A győzelemmel biztosíthatnák helyüket az Európa-liga selejtezőjében a következő szezonban.

Amennyiben a Ferencváros nyeri meg a Magyar Kupát, a bajnoki második helyezett – a Paks vagy a Fehérvár – indulhat az Európa-liga selejtezőjében, míg a másik csapat a Puskás Akadémiával együtt a Konferencia-liga kvalifikációjában vesz részt.

A Paks a főpróba során jobb formát mutatott, 1–1-es döntetlent ért el a Zalaegerszeg vendégeként, míg a Ferencváros 2–0-ra kikapott a Diósgyőr otthonában.

A Puskás Arénában megrendezésre kerülő döntőre a magyar szövetség tájékoztatása szerint akár telt ház előtt kerülhet sor, így kiváló hangulatú mérkőzés várható.

Varga Ádám, az FTC kapusa az M4 Sportnak elmondta, hogy a következő mérkőzés lesz karrierje legfontosabbja, és a kupagyőzelem lenne a szezonja habja a tortán. Hozzátette, hogy a Paks masszív csapat, tudatos játékot folytat.

Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros norvég középpályása szerint nagyszerű mérkőzésre számít egy nagyszerű stadionban, telt ház előtt. Emlékeztetett arra, hogy két évvel ezelőtt 3–0-ra győzték le a Paksot, és reméli, hogy hasonló eredményt érnek el most is.

A Magyar Kupa döntőjét, amely 19.30-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

(MTI)