Német labdarúgók a magyar válogatott ellen az Eb-n

A június 14-én kezdődő Európa-bajnokságon számos német labdarúgó fog szerepelni a magyar válogatott ellen, köztük Niclas Füllkrug, Chris Führich, Robin Koch és Kai Havertz is.

A német labdarúgó-válogatott keretének tagjait fokozatosan hozzák nyilvánosságra. A vasárnaptól kezdődően minden nap újabb neveket jelentenek be, kezdve Nico Schlotterbeckkel és Jonathan Tah-val, majd Manuel Neuer és Aleksandar Pavlovic következett. A sorban Niclas Füllkrug, a Borussia Dortmund támadója és Chris Führich, a VfB Stuttgart szélsője is helyet kapott a keretben. Később Robin Koch, az Eintracht Frankfurt és Kai Havertz, az Arsenal játékosa is bekerült a válogatottba.

További játékosok nevét is közzétették kedden, így Leroy Sané, a Bayern München játékosa egy frankfurti kiállító teremben került bejelentésre, míg Maximilian Mittelstädt, a VfB Stuttgart védője szereplését egy német énekes Instagramon keresztül jelentette be.

A német sajtóban megjelent hírek szerint két tapasztalt játékos, Leon Goretzka és a 2014-es világbajnok Mats Hummels nem lesz része a csapatnak az Európa-bajnokságon.

A német válogatott felkészülési mérkőzéseket játszik június 3-án Ukrajna, majd június 7-én Görögország ellen. Az Eb-n az A csoportban először Skócia lesz az ellenfél június 14-én, ezt követően június 19-én a magyar válogatottal, majd június 23-án a svájci csapattal mérkőznek meg.

Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya június 7-ig nevezi meg azt a 26 fős keretet, amely az Európa-bajnokságon képviseli majd Németországot.