Szoboszlai Dominik helyzete és a válogatott keret

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem jelent problémát, hogy Szoboszlai Dominik nem szerepel a Liverpool kezdőcsapatában, és úgy véli, ez a helyzet akár előnyös is lehet a válogatott számára.

A szövetségi kapitány kijelentette, hogy Szoboszlai Dominik gyengébb tavaszi formája ellenére nem lesz depressziós, és a padon töltött idő Liverpoolban több erőt adhat a magyar válogatott meccseire az Európa-bajnokságon. Rossi szerint Szoboszlai már most az Eb-re koncentrál, és frissen fog megérkezni, ami összességében előnyös lehet a csapat számára.

Marco Rossi emellett beszélt ifj. Lisztes Krisztiánról is, aki nem került be a 26 fős keretbe, melyet a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságra szántak. A kapitány szerint Lisztes az elmúlt egy évben nem mutatott fejlődést, annak ellenére, hogy rendelkezik istenadta tehetséggel és fantasztikus egy az egy elleni képességekkel. Rossi hangsúlyozta, hogy a játékosnak fejlődnie kell, és tisztában van azzal, milyen területeken van erre szükség.

A válogatott keretének összeállításakor Rossi megjegyezte, hogy az A-csoportban a német és a svájci csapatok továbbra is erősebbek papíron, mint a magyar válogatott, és talán még a skótok is jobbak nálunk. Ugyanakkor kiemelte, hogy a magyar válogatott legnagyobb erőssége, hogy a futballban bármi lehetséges.

A válogatott felkészülési időszaka május 27-én kezdődik, ami egy héttel korábbi időpont, mint az UEFA által hivatalosan kijelölt kezdet. Ez több időt biztosít a csapatnak a nyugodt körülmények közötti felkészülésre. Ebből kifolyólag került elhalasztásra az a közönségtalálkozó is, amelyet Szoboszlai Dominik szervezett.