Újra Európában a Patriots, Brazíliában csap össze a Packers és az Eagles

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga, az NFL bejelentette a 2024-es idény külföldi mérkőzéseinek menetrendjét, amely szerint öt mérkőzést rendeznek az Egyesült Államokon kívül.

Az NFL népszerűségének növelése érdekében idén először Brazíliában is sor kerül egy mérkőzésre, ahol a Green Bay Packers és a Philadelphia Eagles csap össze Sao Paulóban, a Corinthinans arénájában. Az első fordulóban megrendezésre kerülő összecsapás két patinás, előző idényben playoff-szereplő csapatot hoz össze.

Londonban három mérkőzést is láthatnak a rajongók. Az elsőt október 6-án rendezik, ahol az Aaron Rodgers vezette New York Jets a Minnesota Vikings ellen lép pályára a Tottenham stadionjában. Egy héttel később a Jacksonville Jaguars a Chicago Bears csapatával mérkőzik meg ugyanitt, ahol az idei 1/1-es draftolás Caleb Williams is szerepet kap.

A Jaguars egy héttel később is Londonban marad, de ezúttal a Wembley Stadionban játszik, ahol az 1/3-as draftolású Drake Maye-t kiválasztó New England Patriots lesz az ellenfél. A Patriots harmadszor tér vissza Londonba a 2009-es és 2012-es év után, de korábban már játszottak Mexikóban és tavaly Frankfurtban is.

Németországban is lesz NFL-meccs, a Bayern München otthonában, ahol november 10-én a New York Giants és a Carolina Panthers mérkőzik meg.

Az európai mérkőzések kezdési időpontja egységesen 15.30 lesz, míg a brazíliai összecsapást magyar idő szerint hajnali 2.15-kor rendezik.

A teljes menetrendet a liga szerda este tette közzé.

Az NFL 2024-es idényének külföldi meccsei (magyar idő szerint)

  1. szeptember 7., 2.15: Green Bay Packers–Philadelphia Eagles Corinthinas Arena, Sao Paulo, Brazília
  2. október 6., 15.30: New York Jets–Minnesota Vikings Tottenham Stadion, London, Egyesült Királyság
  3. október 13., 15.30: Jacksonville Jaguars–Chicago Bears Tottenham Stadion, London, Egyesült Királyság
  4. október 20., 15.30: Jacksonville Jaguars–New England Patriots Wembley Stadion, London, Egyesült Királyság
  5. november 10., 15.30: New York Giants–Carolina Panthers Allianz Aréna, München, Németország

(Borítókép: Amikor legutóbb a Patriots a Wembley-ben járt, Tom Brady még csak háromszoros bajnok volt – hétszeres Super Bowl-győztesként vonult vissza. Fotó: Carsten Evans/AMA/Matthew Ashton/AMA/AMA/Corbis via Getty Images)