Carlo Ancelotti szeretné, ha Toni Kroos megkapná az Aranylabdát

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti kiemelte, hogy örülne, ha Toni Kroos, a csapat német középpályása megkapná az Aranylabdát, bár elismeri, hogy ennek kis esélye van.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szeretné, ha Toni Kroos, a csapat középpályása elnyerné az Aranylabdát. Ancelotti szerint ez kevéssé valószínű, de felvázolta azokat a körülményeket, amelyek esetén Kroosnak lehetne esélye a díjra.

A Real Madrid, amely már biztosította a bajnoki címet, gólgazdag győzelmet aratott az Alavés ellen a spanyol bajnokság 36. fordulójában. Ancelotti a mérkőzés után dicsérte Kroost, aki 72 percet töltött a pályán és egy gólpasszt adott.

Ancelotti szerint Kroosnak akkor lenne esélye az Aranylabdára, ha a Real Madrid megnyerné a Bajnokok Ligáját, amelynek döntőjét június elsején játsszák a Borussia Dortmund ellen, és ha Kroos nyáron a német válogatottal Európa-bajnokságot nyerne.

Az utolsó német labdarúgó, aki az Aranylabdát elnyerte, Matthias Sammer volt 1996-ban, a Borussia Dortmund játékosaként. A német labdarúgók összesen hét alkalommal nyerték el ezt a rangos elismerést, köztük Lotthar Matthaus és Gerd Müller egyszer, Karl-Heinz Rummenige és Franz Beckenbauer pedig kétszer részesültek ebben a megtiszteltetésben.