Orbán, Magyar és Dobrev kampányútjai a térképen

Orbán Viktor titkos országjárásba kezdett, melyet egy uniós pénzből épült magtárban indított el, ahol Brüsszel döntéseiről beszélt néhány meghívott gazda előtt. A Fidesz előzetes terveit a kegyelmi botrány borította fel, ami miatt a köztársasági elnök lemondott, és Varga Judit visszavonult a közélettől. Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője, márciusra átvette a közbeszéd irányítását, és tömeges rendezvényeket tartott.

Orbán Viktor a kampányt zárt körben kezdte, és az elmúlt hetekben szűk körben kampányolt, többek között Budapesten, Nyíregyházán és Győrben. Győrben a város korábbi polgármestere, Borkai Zsolt is elindul a választáson, aki szerint a miniszterelnök látogatásai korábban nagyobb tömegeket vonzottak. Orbán Viktor Fehérgyarmatra menet Jándon is megállt, ahol a polgármester a község tábláját a miniszterelnök jelszavára cserélte ki. A miniszterelnök csak két olyan településre látogatott, ahol a Fidesz vereséget szenvedett 2019-ben, és az idei kampányban kizárólag az EP-választásra fókuszál. Deutsch Tamás, a kormánypárti EP-lista vezetője is kampányol, de április közepe óta visszafogott tempóban. Május 1-jén négy helyszínen tűnt fel, és múlt pénteken Szabó Zsolt körzetébe látogatott el.

Magyar Péter országjáró turnéja során százakat, ezreket vonz a nyilvánosan meghirdetett rendezvényeire. Békés megyében kezdte, és április közepe óta kilenc vármegyében járt. A Tisza Párt EP-listavezetője nemcsak a megyeközpontokba és nagyobb városokba látogat el, hanem kisebb településekre is. Kéri László politológus szerint még kiszámíthatatlan, hogy a nagy érdeklődés szavazatokra váltódik-e.

Dobrev Klára, a DK listavezetője Székesfehérváron kezdte az országjárását, és több városban tartott kampányfórumot. A DK listavezetője leginkább Orbán megbuktatásáról, Magyar Péterről és az előrehozott választásokról beszél. Dobrevvel kampányolnak a DK-val szövetséges MSZP és Párbeszéd politikusai is, és Karácsony Gergely is elkísérte őt Salgótarjánba és Tatabányára. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is járja az országot, és több városban megfordult már a kampány során. Nyíregyházán Orbán, Deutsch, Magyar és Dobrev is megfordult a kampány első felében.