Élete első profi boxmérkőzése az utolsó is lett

A 29 éves Sherif Lawal boxoló tragikus sorsa beárnyékolja a sportágat, miután profi debütálása során halálos ütést kapott, és a következményeknek hétfőn életét vesztette.

Sherif Lawal a londoni Harrow Szabadidőközpontban lépett szorítóba, ahol a hatmenetes mérkőzés negyedik menetében portugál ellenfele, Malam Varela halálos ütést mért a halántékára. A bíró, Lee Every számolni kezdett, de hamarosan felismerte, hogy a helyzet komolyabb egy egyszerű kiütésnél.

Az orvosok azonnal a ringbe siettek, hogy megpróbálják újraéleszteni a 29 éves sportolót, akit ezután a Northwick Park kórházba szállítottak. Minden erőfeszítés ellenére Lawal életét nem sikerült megmenteni, és hétfő délután belehalt sérüléseibe.

A boxoló halálhírét a Lights Out Boxing is megerősítette egy Twitter-bejegyzésben, amelyben részvétüket fejezték ki Sherif és családja iránt, és békés nyugodalmat kívántak neki.

A nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury is megszólalt a történtek kapcsán, és a boksz veszélyeire hívta fel a figyelmet. Összehasonlította a sportágat az ejtőernyőzéssel, ahol néha előfordul, hogy nem nyílik ki az ernyő, és a sportoló a földre zuhan.

Fury elmondta, hogy a bokszolók tisztában vannak a sportág veszélyeivel, és tudják, hogy a ringben az a céljuk, hogy kárt okozzanak egymásnak. Hozzátette, hogy ha eljön az ő ideje, és Isten úgy akarja, akkor meghal, ha nem, akkor élni fog.

Sherif Lawal 2018-ban kezdett boxolni, és idén döntött úgy, hogy középsúlyúként a profik között folytatja pályafutását.