Christina Applegate letakarta a tükröket, miután a betegsége miatt jelentősen meghízott

Christina Applegate, aki 2021 nyarán szklerózis multiplex diagnózisáról számolt be a nyilvánosságnak, a MeSsy podcastben beszélt a betegségével és az evészavával kapcsolatos küzdelmeiről.

A színésznő elmondta, hogy a betegség miatt több mint 45 kilót hízott, ami olyan mértékű változást okozott a megjelenésében, hogy otthonában letakarta a tükröket. Applegate szerint a tükörbe nézés összetörné őt, és könnyekben törne ki. A színésznő hozzátette, hogy a fürdőszobai tükrökre olyan feliratokat helyezett el, amelyek arra intik, hogy ne nézzen bele.

Applegate a podcastban arról is beszélt, hogy már fiatal korában is küzdött a testképével. Tinédzserként a Weight Watchers program tagja volt, és az "Egy rém rendes család" forgatásai alatt annyira vékony akart lenni, hogy szinte nem is evett, és a nézők észrevették, hogy mennyire lefogyott. A húszas éveiben pedig zsírleszíváson esett át, miután egy kis súlytöbbletet szerzett. Egy orvos azt mondta neki, hogy tökéletes jelölt a műtétre, mivel sokat edzett, de nem tudott megszabadulni egy kis zsírpárnától a lábán.

Applegate végül évtizedek alatt sikerült megváltoztatnia a gondolkodásmódját az evészavával és a testképével kapcsolatban. Azonban az autoimmun betegség diagnózisa újabb kihívások elé állította. Miután felpróbált egy nullás méretű farmert, és teljesen kiborult, mert „egy kis darabka bőröm kilógott az oldalán”, az egyik barátja lépett közbe, hogy segítsen a színésznőn.

Applegate most attól tart, hogy visszatérnek ezek az idők, elmondta azt is, hogy a 2023-as Emmy-díjátadó színpadán úgy érezte, hogy kénytelen viccelődni a súlyával, miután úgy érezte, hogy a közönség bizonyára azon gondolkodik, mennyire másképp néz ki. "Ez a démon folyamatosan kísért a múltammal, ez megrémít, mert nem akarom, hogy a lányom lássa, hogy koplalok, vagy hogy erről beszélek. Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy soha nem beszélek vele ezekről a dolgokról, és próbálom nem lebecsülni magam." - mondta Applegate.