A legújabb Apex Legends szezon: Új hős, eltűnt módok és rengeteg hiba

Az Apex Legends huszonegyedik szezonja nem várt fordulatokat és számos problémát hozott a játékosok számára, ami jelentős felháborodást váltott ki a közösségben.

Ha valakit így 2024-ben rávisz a lélek, hogy battle royale-játékkal játsszon, egészen kiforrott címekbe ölhet bele több száz órákat. Az Apex Legends, amely a Titanfall-játéksorozat kvázi spin-offja, a Respawn Entertainment csapatától, a leginkább letisztult tripla A-s lövölde, és a legadrenalindúsabb a maga nemében.

Május 7-én indult el az Apex Legends huszonegyedik szezonja, amely az Alter nevű, vadonatúj játszható hőst hozta el, aki a játékban az első színtisztán gonosz figura Revenant óta. Alter eszméletlen mobilitását annak köszönheti, hogy képes portálokat nyitni a falakba, és a death boxokból is ki tud csenni itemeket, ami váratlanul OP a passzívok közt. Az ultimate képessége is figyelemre méltó, egy olyan eszközt képes lerakni, amelyhez társai is képesek egyetlen gomb megnyomásával odaugrani.

Az Upheaval névre keresztelt szezonban a játékosok örömére visszakerült a szóló-mód hat hétre, de a Respawn döntése, hogy a duó-módot kivette a játékból, nem aratott osztatlan sikert. A Redditen ez jókora viszályt keltett, mivel sokan a szóló-módot duóban kezdték játszani, ezzel elrontva másoknak az élményt.

A szezon sajnos rengeteg hibával is érkezett, amelyek között hangbugok, a fegyverek és karaktermodellek nem megfelelő betöltődése, a meccsek előtti karakterválasztó elmaradása, Valkyrie jetpackjének használhatatlansága, és a heirloom nevű, egyedi kozmetikus itemek használati problémái szerepelnek. Ezek a hibák játszhatatlanná teszik a játékot sokak számára.

A fejlesztőknek még mindig nem sikerült megoldaniuk a csalók elleni harcot, ami különösen szomorú, tekintve, hogy az Apex Legends ingyenes játék. Ezzel szemben a Valorantban a beépített anti-cheat program képes meccs közben is kiszűrni a trükköző játékosokat.

A Respawn legalább a Broken Moon nevű mapot szépen frissítette, de a jelenlegi helyzetben talán az jár a legjobban, aki kivár ezzel a bughalmazzal teli frissítéssel. A legnagyobb fanatikusok számára is csak épphogy elviselhető a játék jelenlegi állapota.