Magyarországon a valaha készült leggyorsabb Mercedes-AMG

A Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, amely a német gyártó valaha készült leggyorsabb modellje, mostantól Magyarországon is kapható, és az alapára meghaladja a 90 millió forintot.

A Mercedes-AMG GT 63 S E Performance alapára bőven 90 millió forint felett alakul. A kétajtós Mercedes-AMG GT kupé csúcsmodellje, amely 585 lóerős teljesítményt nyújt hibrid technika nélkül, most egy még erősebb és gyorsabb plugin hibrid változattal bővült. Az új Mercedes-AMG GT 63 S E Performance nevű modell magyarországi forgalmazása már el is kezdődött, a vásárlóknak minimum 93,4 millió forintot kell érte fizetniük.

A normál GT 63-as modell 4 literes biturbó V8-as benzinmotorja 585 lóerős teljesítményt produkál, míg az új hibrid változatban a benzinmotor 612 lóerőt ad le, amelyhez még hozzáadódik a hátsó villanymotor 204 lóereje. A kilenc fokozatú automata váltóval és összkerék-hajtással rendelkező sportkocsi összteljesítménye így eléri a 816 lóerőt, mellyel 1420 Nm-es csúcsnyomaték párosul.

A Mercedes-AMG GT 63 S E Performance 0-100 km/h-s gyorsulása mindössze 2,8 másodperc, ezzel 0,1 másodperccel gyorsabb, mint a limitált szériás, méregdrága AMG One, és ezzel a modell a Mercedes-AMG valaha készült legjobb gyorsulású autója. A sportkocsi végsebessége 320 km/h, ami bár elmarad az AMG One 352 km/h-s csúcssebességétől, mégis lenyűgöző teljesítményt képvisel.

A 2+2 üléses GT 63 S E Performance modell 6,1 kWh kapacitású akkumulátorával 13 kilométeres tisztán elektromos hatótávot biztosít. A Mercedes-AMG valaha készült legerősebb modelljéről, a 843 lóerős és 1470 Nm nyomatékú 4 ajtós plugin hibrid AMG GT-ről nemrégiben részletes teszt is készült.