Eva Mendes keményen odaszólt azoknak, akik szerint nem oké 40 felett gyereket vállalni

Eva Mendes, az 50 éves színésznő, aki hamarosan első gyerekkönyvét adja ki, bírálta azokat az embereket, akik szerint nem megfelelő 40 éves kor felett gyereket vállalni. A könyv, amelyet két kislánya inspirált, a "Desi, Mami and the Never-Ending Worries" címet viseli, és angolul valamint spanyolul is megjelenik.

Idén ősszel kerül a polcokra Eva Mendes első gyerekkönyve, amelyet a saját és mások gyerekeinek szeretetteljes üzeneteként írt le. Mendes, aki 40 évesen vállalt először gyereket, a People magazinnak adott interjújában beszélt arról, hogy a várandóssága hírére rengeteg negatív kritikát kapott.

Amikor 40 éves voltam, az emberek hatalmas ügyet csináltak abból, hogy teherbe estem, de nekem ez teljesen normális volt. Aztán 42 éves lettem és kiderült, hogy ismét várandós vagyok – mondta Mendes, aki szerint a negatív megjegyzések, mint például az, hogy "Ó, Istenem, annyira fáradt leszel, az embereknek a 20-as éveikben kellene gyereket vállalniuk", nagyon gonoszak voltak.

Mendes elmondása szerint a huszas éveiben nem lett volna jó anya, mivel akkoriban mocskos szájú volt és folyamatosan cigizett. Most viszont úgy érzi, ez a legtökéletesebb kor a gyerekvállalásra, legalábbis számára.

A színésznő nem csak a gyerekkönyv miatt érzi magát támogatottnak, hanem férje, Ryan Gosling miatt is, aki Instagramon keresztül promózta Mendes könyvét. Gosling egy interjú alatt egy "Desi, Mami and the Never-Ending Worries" feliratos pólót viselt, ezzel is felhívva a figyelmet felesége munkájára.