Az Erste Group új vezetőséggel lép az év második felébe

Az Erste Group Bank AG felügyelőbizottsága új operatív igazgatót nevezett ki, és a július 1-jével hivatalba lépő új vezérigazgató, Peter Bosek a lakossági üzletágért is felelős lesz.

Az Erste Group Bank AG felügyelőbizottsága bejelentette, hogy Maurizio Poletto tölti be az új operatív igazgatói (COO) pozíciót 2024. július 1-jétől, a platformigazgatói tisztség mellett. Ezzel egy időben Peter Bosek, aki szintén július 1-jén veszi át a vezérigazgatói teendőket, a lakossági vezetői (Chief Retail Officer) szerepét is ellátja majd.

Friedrich Rödler, az Erste Group felügyelőbizottságának elnöke szerint a kinevezésekkel az igazgatóság működése jövőorientáltabbá és hatékonyabbá válik. A COO és a Chief Platform Officer pozíciók egyesítésével a bankcsoport célja, hogy szorosabb kapcsolatot alakítson ki az üzleti és IT területek között, ami gyorsabb döntéshozatali folyamatokat és hatékonyabb digitalizációt eredményez.

Peter Bosekot tavaly októberben nevezték ki az Erste Group új vezérigazgatójának, és ő veszi át Willi Cernko jelenlegi vezérigazgató helyét 2024. július 1-jén.

Az Erste Group igazgatótanácsa a következő összetételben fog működni július elejétől:

  • Peter Bosek, vezérigazgató és lakossági igazgató (CRetO)
  • Stefan Dörfler, pénzügyi igazgató
  • Alexandra Habeler-Drabek, kockázati igazgató (CRO)
  • Ingo Bleier, a vállalatok és piacok igazgatója
  • Maurizio Poletto, operatív igazgató és platformigazgató (COO & CPO).

A bécsi tőzsdén jelenleg 0,04%-os emelkedést mutat az Erste Group részvényárfolyama.