Pásztor Erzsi: Amikor színpadon vagyok, értelme van az életemnek

Pásztor Erzsi, a Jászai Mari-díjas művésznő, a Meglepetés magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy 88 évesen is a színpad jelenti számára a világot, és amíg csak lehet, szeretné szórakoztatni a közönséget.

Pásztor Erzsi elárulta, hogy bár az idő múlását megérzi, lelkesedése a régi maradt. A színésznő ízületi gyulladással küzd, ami gyakran pokoli fájdalmat okoz neki, de rendszeres injekciókkal képes fenntartani a színpadi jelenlétét. "Nagyon szeretek játszani. Alig várom, hogy jöjjön az este, és elinduljak a színházba" – mondta az interjúban.

A művésznő magánéletéről is mesélt: lánya nemrég Olaszországból költözött haza, hogy közelebb legyen hozzá. Pásztor Erzsi azonban továbbra is a fővárosban dolgozik. A második házasságát az alkohol tette tönkre, és évtizedek óta egyedül él, de nem érzi magányosnak magát. "A lányommal telefonon mindennap beszélünk, és kéthavonta találkozunk" – tette hozzá.

A színésznő hangsúlyozta, hogy nem szeretne a lánya terhére lenni, és nem tudna mit kezdeni magával egy kis faluban, miközben a lánya dolgozik. "Unatkozó öregasszony lennék, és szerintem gyorsan leépülnék" – magyarázta. Pásztor Erzsi számára a színpad és a munka adja az élet értelmét, és úgy döntött, hogy saját lakásában marad, és amíg lehet, szórakoztatja a közönséget.