Nicole Kidman eltitkolt fájdalma: elhagyták idősebb gyerekei

Nicole Kidman pályafutása egyik legnagyobb sikerét ünnepelhette, amikor április végén átvehette az Amerikai Filmintézet igazgatótanácsának életműdíját, a mozi világának legrangosabb elismerését. A díjátadón a szakma legnagyobbjai, mint Meryl Streep, Morgan Freeman, Naomi Watts, Reese Witherspoon tisztelegtek előtte, és családja is ott volt vele, ám két gyermekét, Bellát és Connort hiányolta a nézőtérről.

Nicole Kidman és férje, Keith Urban, valamint két lányuk, Sunday Rose és Faith Margaret együtt ünnepelhették a sikert, de a színésznő számára fájdalmas volt, hogy két idősebb gyermekét, a 31 éves Bellát és a 29 éves Connort nem láthatta a hollywoodi Dolby Színházban. Kidman és Tom Cruise 2001-ben váltak el, és bár közös felügyeleti jogot kaptak, az örökbe fogadott gyerekek úgy döntöttek, hogy az apjukkal maradnak, ami a szcientológiai egyház befolyása alatt nevelkedésüket jelentette. Nicole-t 2007 óta nem látták nyilvánosan a két idősebb gyermekével, és a hírek szerint nagyon megviselte, hogy nem vettek részt a nagyapjuk temetésén 2014-ben. Egy barátja szerint a színésznő nagyon várta, hogy Connor és Bella részt vegyenek az életműdíj átvételén, de Connor nem reagált, míg Bella kedvelte Kidman Instagram-bejegyzését a díjról.

Kidman és Cruise az 1990-es évek elején fogadták örökbe Connort és Isabellát, miután Nicole méhen kívüli terhességen esett át és elvetélt, és az orvosok szerint nem valószínű, hogy teherbe esik. A színésznő a Tatlernek adott 2018-as interjúban beszélt a vetélés okozta bánatról, de nem tért ki az örökbe fogadott gyermekeihez fűződő kapcsolatára, az anyai ösztönről viszont úgy nyilatkozott, hogy az örökbe fogadó és biológiai anyák számára egyaránt fontos a gyermekhez való kötődés és a nevelésben való segítségnyújtás.

A szcientológiai egyház befolyása lehet az oka Nicole és idősebb gyermekei közötti távolságnak. Leah Remini, az egyház volt tagja könyvében azt írta, hogy Kidmant az egyház „elnyomó személynek” minősítette a válás után, és a szcientológusok gyakran megszakítják a kapcsolatot azokkal a családtagokkal, akik elhagyják az egyházat. Kidman kapcsolata a válás után szinte teljesen megszakadt idősebb gyermekeivel, és nem volt jelen Connor esküvőjén sem, amit szcientológiai szertartás szerint rendeztek. Egy bennfentes szerint Cruise tiltotta meg a fiúnak, hogy meghívót küldjön az anyjának.

Kidman azonban nem neheztel gyermekeire, és azt nyilatkozta a The Sun-nak, hogy szülőként az a feladatuk, hogy feltétel nélküli szeretetet nyújtsanak. A Woman’s Weeklynek adott 2014-es interjújában elmondta, hogy gyermekei „nagylelkűek, kedvesek és szorgalmasak”, és az Oroszlán című filmjét, amelyben örökbe fogadó anyát alakít, „szerelmes levélnek” szánta nekik.

A második férjével, Keith Urbannel nevelt két fiatalabb gyermeke, a 15 éves Sunday Rose és a 13 éves Faith Margaret jelentenek számára gyógyírt. Őket mindig távol tartotta a rivaldafénytől, de az Amerikai Filmintézet életműdíjgáláján jelen voltak, és Kidman a köszönőbeszédében rájuk is kitért.

– Ők életem szerelmei. A lányaim soha nem voltak velem a vörös szőnyegen, a ma este az első ilyen alkalom. Szóval itt vannak: Sunday és Faith – mondta a színésznő.