Magyar Péter a családi pótlék emeléséről és a szegénységről beszélt

Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke Ózdon járt, ahol a Van Helyed Alapítvány képzési központját látogatta meg, és a családi pótlék emelésének szükségességéről beszélt.

Magyar Péter a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Ózdon járt, ahol a Van Helyed Alapítvány képzési központját és a hétesi szegregátumban működő fürdőházukat tekintette meg. A politikus szerint a kormány propagandistái azt állítják, hogy Magyarországon a szegénység nem létezik, és a Fidesz képviselője szerint nem szükséges emelni a 11 éve befagyasztott családi pótlékot. Magyar Péter azonban úgy véli, hogy a valóságban sokan élnek szegénységben az országban.

A TISZA párt alelnöke szerint 20 évvel az uniós csatlakozás után is milliók küzdenek a szegénységgel, és több mint 1200 szegénytelep létezik, ahol a gyerekek nem jutnak hozzá a minőségi oktatáshoz és neveléshez. Magyar Péter kiemelte, hogy az emberek generációk óta emberhez méltatlan körülmények között élnek, és a szegénység újratermelődik, amit csak rendszer szemlélettel és minőségi oktatással lehet megszakítani.

A Van Helyed Alapítvány által kiépített oktatási rendszer modelljét méltatta, amelyben a szociális, kulturális, egészségügyi, sport és oktatási szolgáltatások egymást erősítő komplex módszertannal működnek.

Végül Magyar Péter arról beszélt, hogy a TISZA párt a magyar emberektől kapott felhatalmazás esetén azonnal megduplázná a családi pótlékot, és a Van Helyed Alapítvány által kidolgozott módszertant és patronálási rendszert országos szinten is bevezetné. A politikus szerint minden magyar gyermek egyformán fontos, és mindenkinek joga van az emberhez méltó gyermekkorhoz és a minőségi oktatáshoz.

Magyar Péter, aki intenzív országjárását folytatja, reggelente Nyírbátorban kezdi a napját, és öt település után egy nyíregyházi beszéddel zárja azt, míg másnap már Borsod hat településével folytatódik a programja. A politikus a különböző események miatt a kívántnál kevesebb időt tud a három gyermekével tölteni, akikkel csak hétvégente tud megfelelő időt eltölteni. Exfeleségétől, a volt igazságügyi minisztertől, Varga Judittól is kap segítséget, aki hétköznapokon vigyáz a tíz-, tizenkét és tizenhat esztendős fiaikra.