Kovács Patrícia: A magyar filmgyártás dögös ikonja

Kovács Patrícia, a magyar színházi és filmes közeg egyik legelbűvölőbb színésznője, tegnap ünnepelte 46. születésnapját. Számos emlékezetes szerep fűződik a nevéhez, és a közönség minden alakítása után odavan érte.

Kovács Patrícia 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Máté Gábor osztályában, majd az egri Gárdonyi Géza Színházban és a Vígszínházban is színpadra lépett. A színházi szerepek mellett a magyar filmgyártásban is meghatározó női karaktereket alakított, és szinkronhangjaként is ismert.

A Szia, Életem! című fantasy elemekkel tűzdelt vígjátékban Párducként tűnt fel, és a film kapcsán Kovács Patrícia a Nők Lapjának adott videós interjúban elmondta, hogy ez egy olyan film, "amin nevetni lehet, meghatódni lehet". A 2022-es mozifilm 6.5-ös értékelést kapott az IMDb-n.

A Tankcsapda Szevasz Öcsém című dalának videóklipjében is megcsillogtatta tehetségét, ahol egy modern háziasszonyként tűnt fel, és a kommentelők szerint rendkívül szexi volt.

Az S.O.S szerelem! című magyar romantikus vígjátékban vörös tincsekkel varázsolta el a nézőket Betty szerepében, ahol a táncjelenetekben különösen érezhető volt a kémia partnere és közte.

A Nejem, nőm, csajom című 2012-es magyar romantikus vígjátékban pedig egy bombázó feleséget alakított, és bár csak mellékszereplő volt, magabiztos karakterével óriási hatást gyakorolt a közönségre.