Juhász Péter szerelőbrigáddal kampányol a belvárosi lakosokért

Juhász Péter, az ötödik kerület polgármesterjelöltje, egy olyan szerelőbrigád létrehozását javasolja, amely gyorsan és megfizethető áron orvosolná a lakosok háztartási problémáit, mint például a redőny, bojler vagy mosógép meghibásodását.

A kerületben élők számára ismerős lehet a megbízható szerelők hiánya és a magas kiszállási díjak problémája. Juhász Péter szerint a parkolási nehézségek miatt a szakemberek vagy nem vállalnak munkát, vagy aranyáron dolgoznak. A jelölt úgy véli, hogy a jelenlegi önkormányzat nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, holott egy minimális forrásból fenntartható szolgáltatást lehetne biztosítani a helyi lakosok számára.

Juhász Péter szerint a megoldás egy szerelőgárda, egy elektromos autó és egy diszpécserszolgálat létrehozása lenne, amelyek finanszírozását a jelenlegi parkolási munkacsoport személyi kifizetéseire szánt összegből lehetne biztosítani. Így a pénz nem a "pártkatonák" zsebébe vándorolna, hanem a kerület lakóinak életminőségét javítaná.

A terv része lenne speciális szakemberek, költöztetők és más szolgáltatók számára kialakított műszaki parkolóhelyek létrehozása is, amelyeket csak a szolgáltató vehetne igénybe a lakosok műszaki kártyájával. Ezáltal a szerelőknek dedikált parkolóhelyük lenne, és nem kellene parkolási díjat fizetniük.

Juhász Péter szerint ez a rendszer előnyös lenne a lakosok számára, mivel a szerelők így nem számolnának fel extra díjat a kiszállásért, és egyszerűen megoldaná a kerületben élők problémáit.