Cserhalmi György üzenete Vidnyánszkynak

Cserhalmi György színész üzenetet küldött Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház igazgatójának, amelyben kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy a Nemzet Színészei döntési szabadságát korlátozni próbálják.

Cserhalmi György a Színház Online szerkesztőségének eljuttatott üzenetében így fogalmazott: „Mennyi indulatot vált ki a hatalmasokból, ha valaki ott van, ahova egyébként is való: a Nemzet Színészei között. Aki pedig irigyli tőlünk azt a pici szabadságot is, hogy tizenegyen dönthetünk a tizenkettedikről, annak az órája rossz irányba ketyeg. Már ameddig ketyeg.”

Az események hátterében az áll, hogy a Nemzet Színészei, köztük Cserhalmi György, beválasztották Kulka Jánost a csoportba. Ezt a hírt azonban nem Vidnyánszky Attila közölte Kulkával, hanem Molnár Piroska színésznő, ami eltér a megszokott gyakorlattól. Vidnyánszkyt az RTL stábja próbálta megkérdezni az ügyről, de a színházigazgató nem kívánta megválaszolni a kérdéseket, hanem inkább elhárította őket.

A Színház Online információi szerint Vidnyánszky azért nem értesítette Kulkát, mert a fia ballagására sietett. Azonban korábban mindig ő hívta fel az újonnan beválasztott Nemzet Színészeit, és Molnár Piroska szerint ez nem csupán szokás, hanem a grémium szabályzatában is rögzített kötelesség, hogy a Nemzeti Színház igazgatója tájékoztassa az új tagot.