Van kiút a függőségből, ez a megrázó életrajzi könyv rá a bizonyíték

A valóság elől menekült a drogok nyújtotta álomvilágba Bajcsi Norbert, aki lopott, börtönben volt, hajléktalan lett, majd hallucinációi miatt a zárt osztályra is bekerült. Végül egy ráckeresztúri rehabon számolt le a függőséggel, és ma már építésvezetőként dolgozik, drogprevenciós előadásokat tart. Életrajzi könyvében, a „Szenvedéllyel – Utam a drogoktól a velünk élő Istenekig” című kötetben mesél életútjáról.

Bajcsi Norbert gyerekkorát veszekedések és alkoholista szülei árnyékolták be, az iskolában pedig csúfolták szegényes megjelenése és rossz családi körülményei miatt. A lakótelepen talált társaságban, 14 évesen ismerkedett meg a drogokkal, amelyek átmeneti boldogságot nyújtottak számára. A függőség azonban bűnözői életmódhoz vezetett, és végül fiatalkorúak börtönébe juttatta.

A börtönben töltött idő alatt a gyógyszerek függőségébe is belecsúszott, és szabadulása után ismét a drogokhoz fordult. A lopások mindennapossá váltak, és egy összevont bírósági ítélet keretében 7 év 10 hónapot kapott, amiből 3 évet kellett letöltenie.

A börtönben eltöltött idő alatt szinte egy tiszta pillanata sem volt, és könyvében részletesen beszámol arról, hogyan csempésztek drogot a börtönbe és hogyan fizették le az őröket.

Szabadulása után egy jómódú családból származó lányt vett feleségül, de a házasságukat a drogok vetették véget. Norbi hajléktalanná vált, és a pihenés és az étel hiánya, valamint a dizájner drogok és az olcsó alkohol kombinációja súlyos téveszméket okozott neki.

Egy ismeretlen nő által adott cédula vezette a székesfehérvári Egészségdokk Drogambulanciához, ahol egy gyerekkori barátja segített neki bejutni a ráckeresztúri bentlakásos drogrehabra.

A rehabon töltött 15 hónap alatt a hit adott erőt Norbinak a felépüléshez. Imádkozott, hogy a jó úton maradjon, és a gyógyulás folyamatáról a könyvében részletesen ír. A rehabilitáció során a közösségi munka és a beszédgyakorlatok segítették őt a lelki fájdalmak és a szorongások oldásában.

Norbi ma már hisz abban, hogy a függőségből fel lehet gyógyulni, és az önismereti folyamatában továbbra is aktívan részt vesz.

A könyv részletesen tárgyalja Norbi útját a függőségtől a gyógyulásig, és azoknak ajánlott, akik szeretnének többet megtudni a történetéről. Az egykori függő korábban az Indexnek is nyilatkozott, és az Anonim Drogfüggők ülésén készült riportjukat is elérhetővé tették.