Látássérült férfit és vakvezető kutyáját küldték el egy étteremből

Egy látássérült férfi és vakvezető kutyája kellemetlen helyzetbe került, amikor egy étterem alkalmazottai nem hitték el neki, hogy valóban szüksége van a kutyára, és felszólították őket a távozásra.

A Seattle-ben történt eset kapcsán Paul, a TikTok felhasználója osztotta meg a történteket egy videóban, amelyben kifejezte felháborodását azon, hogy egy étterem dolgozói nem hittek neki, és kidobták őt az étteremből, vakvezető kutyájával együtt. Az étterem nem állatbarát helyként üzemel, és csak segítő-kutyák számára engedélyezik a belépést. Paul hiába próbálta meggyőzni az alkalmazottakat Mr. Maple, a vakvezető kutya segítő szerepéről.

Paul elmondása szerint megmutatta a kutyájának a vakvezető kutyákra jellemző hámját, és kijelentette, hogy ő vak, de az étterem dolgozója csak annyit felelt, hogy nem úgy néz ki, mint aki vak lenne. A férfi megpróbálta elmagyarázni, hogy a vakok és gyengénlátók között is vannak, akik valamennyire látnak, de az alkalmazott továbbra is kétségbe vonta a látássérültségét.

A helyzet odáig fajult, hogy Paul felajánlotta, behozza a kutyája hivatalos papírjait, de az étterem dolgozója azzal fenyegette meg, hogy ha még egyszer megjelenik az étteremben, akkor hívni fogja a rendőrséget. A TikTok-felhasználó nem nevezte meg az éttermet, és bár csalódottságát hangot adta, nem tett feljelentést, és nem is követelte az illető dolgozó elbocsátását. Az incidens óta Paul találkozott az étterem vezetőjével is.