Gordon Ramsay minden mennyiségben: mutatjuk, hová kapcsoljon a balhés sztárséfért

Sokan szeretik, ha vasalás, főzés közben szól valami a háttérben, ami eltereli a figyelmet a házimunka időigényességéről és a monotonitás unalmáról, de mégsem annyira, hogy leüljünk miatta a televízió elé. Olyan műsorokat ajánlunk, amelyek tökéletesek erre a feladatra – nem csak emberek számára.

Gasztroreality vetélkedők terén két fajtát emelhetünk ki. Az egyik a Gordon Ramsay által ismertté vált Mesterszakács, Pokol konyhája és hasonló műsorok, valamint a magyar Konyhafőnök, amelyek sürgetése motiváló hatást gyakorolhat az emberre, és segíthet abban, hogy a munkával haladva repüljön az idő. A másik típus a Mary Berry-féle Sütimester és Háziséfek versenye, amelyek nyugodtabb, barátságosabb hangulatukkal és néha felcsendülő klasszikus zenéjükkel a lassabb, nyugodtabb munkavégzést segítik elő.

Ezeket a műsorokat a Tv2 Séf csatornán reggel 9 és 11 óra között, illetve este 19 órától, az RTL Otthon csatornán 13 órától estig, valamint a Tv Paprika csatornán 16 órakor találhatják meg.

A zenecsatornák régi klasszikusokat kínálnak, amelyeket sokan szeretnek a háttérben hallgatni főzés vagy takarítás közben. Az MTV ’90 és MTV’00-as csatornák egész nap a megfelelő évtizedek slágereit játsszák, amelyek kiválóan alkalmasak lehetnek egy nagytakarításhoz.

Az ismeretterjesztő sorozatok között azok találhatnak kedvükre valót, akik az akciókat, történelmi-, társadalmi- vagy szakmai érdekességeket részesítik előnyben. A History, az Ozone- és Life Network, a National Geographic és a Spektrum csatornák kínálatában olyan műsorokat találhatnak, mint a Tűzben edzett kovácsverseny-reality vagy a licitháborús és zálogházas sorozatok. A házfelújítás, otthoni kert- és egyéb helyiségek tervezése és a barkácsolás kedvelői a Spektrum Home csatornán találhatnak maguknak valót. Az állatok és természet szerelmesei az Animal Planeten, a BBC-n és a NatGeo Wild-on nézhetnek körül, ahol a természetfilmeket a kis kedvenceikkel megosztva is élvezhetik, hiszen sok kutya érdeklődve figyeli a képernyőn a prédaállatokat vagy a fajtársait.