A hétvége nagyrészt napos időt ígér

A Kiderül előrejelzése szerint május 11-én, szombaton többnyire napos időre számíthatunk gomolyfelhők kíséretében, bár délután észak felől fátyolfelhők érkeznek, helyenként záporokkal.

Szombaton a napsütést gomolyfelhők szakítják meg, és délután észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik, amely néhol meg is vastagodhat. Északkeleten és a Dunántúl déli részén záporok is előfordulhatnak, az Alpokalján és keleten pedig élénk lesz az északi-északkeleti szél. A hőmérsékleti viszonyok kellemesek lesznek, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, míg késő estére 11 és 18 fok közé hűl le a levegő. A hajnali órákban 4-13 fokot mérhetünk.

A hétvége további részében is jó idő ígérkezik, vasárnap a napos időszakokat már erőteljesebb gomolyfelhő-képződés zavarhatja meg, de a hét első napjaiban is folytatódik a napsütéses tavaszi idő. Szombat este, vasárnapra virradó éjszaka elszórt záporokkal egy gyenge hidegfront átvonulhat, de ezt leszámítva érdemi csapadékra nem kell számítani.