Új Kia EV3: Az elektromos SUV, ami megváltoztathatja a piacot

A Kia autógyártó bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja az EV3 modelljét, amely egy kompakt SUV lesz az e-autók piacán. A hivatalos bemutatóra 2024. május 23-án kerül sor, a piaci bevezetés pedig még abban az évben várható. Az első teaser képek már nyilvánosságra kerültek, melyek dinamikus és futurisztikus megjelenést sejtetnek.

A Kia EV3-at először az "EV Day" eseményen mutatták be dizájntanulmányként, és most már a kész szériamodell első képeit is közzétették. A képeken a jármű hátuljának és elejének csak részletei láthatók, de a formaterv látszólag nem szenvedett nagy változást az EV9 modell megjelenéséhez képest. A gyártó által "Opposites United" (egyesült ellentétek) néven emlegetett dizájnfilozófia alapján a megjelenés merész, geometrikus és robusztus lesz.

Az EV3 szögletes formájával a dinamizmust hivatott kihangsúlyozni, míg a "Star Map" fényjelzés a futurisztikus hatást erősíti. A Kia tervezőinek szándéka szerint az EV3 az elektromobilitás új kapuját nyithatja meg, és hozzájárulhat az elektromos autók világszerte történő elterjedéséhez.

A vásárlók számára az autó átfogó felszereltsége, innovatív technológiája és nagy teljesítménye jelenthet vonzerőt, bár a gyártó még nem tett közzé technikai részleteket és árat. A Kia célja, hogy a jövőben a zászlóshajó modellekhez hasonló előkelő élményt nyújtsanak a megfizethetőbb kompakt SUV szegmensben, ami arra utalhat, hogy az EV3 mérsékelt áron kerülhet majd a piacra.