Az autonóm mobil robotok és vezető nélküli szállítórendszerek korszaka

Az intralogisztikai piac az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül, amelyek középpontjában a költséghatékonyság növelése és a munkaerő optimalizálása áll, a raktárautomatizáció irányába történő elmozdulással. A Jungheinrich szakembereivel készült podcastunk legújabb adásában a legfontosabb trendek kerültek megvitatásra.

A piaci igényekre reagálva számos új robotikai megoldás vált elérhetővé, és a közeljövőben további újdonságok érkezése várható. A vezető nélküli szállítórendszerek, az úgynevezett AGV-k (Automated Guided Vehicles) bevezetése különösen azok számára jelenthet előnyt, akik a munkaerőhatékonyság és a költségek csökkentése érdekében keresnek innovatív megoldásokat. Az autonóm mobil robotok, az AMR-ek (Autonomous Mobile Robots) képességei és alkalmazási területei szintén fontos témát képeztek a beszélgetés során.

A podcast adásában Bóna Márton, a területi értékesítési vezető és szűkfolyosós targoncák, valamint raktárberendezések szakértője, továbbá Zupán András, projektmenedzser és az AGV/AMR megoldások szakembere vettek részt, akik a robotika újításainak hagyományos targoncás megoldások közötti integrációjáról is beszámoltak.

A teljes beszélgetés a Jungheinrich Hungária Kft. YouTube-csatornáján érhető el, ahol az érdeklődők további részleteket tudhatnak meg az intralogisztika jelenlegi és jövőbeli irányairól.