Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktor ma nem tudna 20 ezer embert Debrecen főterére vinni

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt EP-listavezetője szerint, ha a 2022-es támogatóik most is mellettük állnának, győzelmet arathattak volna.

Márki-Zay Péter az ATV-ben kedd este reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatójának szavaira, aki szerint a Soros-világhoz köthető DatAdat emberei állnak Magyar Péter mögött, akárcsak korábban Márki-Zay mögött. A hódmezővásárhelyi polgármester elutasította az összeesküvés-elméleteket, és kijelentette, hogy ha valóban létezne egy nemzetközi összeesküvés Orbán ellen, akkor a miniszterelnök már börtönben lenne.

A pártja által összegyűjtött 20 ezer érvényes ajánlásra hivatkozva Márki-Zay optimizmusát fejezte ki, amit egy féléves párt számára fantasztikus eredménynek tart. A Medián által készített közvélemény-kutatás eredményei ellenére, amely a Mindenki Magyarországa Néppártot 2 százalékon mérte, a hódmezővásárhelyi polgármester szerint ez az eredmény már négy parlamenti pártot is megelőzött.

Márki-Zay Péter harmadik helyen áll az EP-listavezetők népszerűségi versenyében Magyar Péter és Deutsch Tamás mögött, ami szerinte jelentős tartalékot rejt. Az átláthatóság, korrupcióellenesség és tisztesség terén való verhetetlenségükre hivatkozva bízik abban, hogy személyes népszerűsége segítségével pártja bejut az Európai Parlamentbe.

Az interjúban Márki-Zay arról is beszélt, hogy ha most lennének országgyűlési választások, Magyar Péter pártja komolyan megrengethetné Orbán hatalmát. Ezt támasztja alá az a megfigyelése, hogy míg 2022-ben Orbán 500 ezer embert tudott mozgósítani a Békemenetre, addig idén március 15-én csupán 20 ezer ember volt kíváncsi a miniszterelnök beszédére, szemben a Magyar Péter által vonzott 50 ezer hallgatóval. Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktor ma már nem lenne képes 20 ezer embert Debrecen főterére vinni.