Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 3., péntek

A mai nap hírei között szerepel Orbán Viktor miniszterelnök Kossuth Rádiónak adott interjúja, egy Magyarországon fogva tartott antifasiszta aktivista olaszországi választási kampányának kezdete, és Novák Katalin titkárságvezetőjének havi 2,4 millió forintos fizetése. Emellett Biden és Trump is nyilatkozott az egyetemi tüntetésekről, és egy ritka, visszafelé forgó tornádó is kialakult Amerikában. A sportvilágban az AS Roma meglepetésre vereséget szenvedett a Leverkusentől, a Konferencia Ligában pedig az Olympiakosz nyert Angliában.

A közlekedési információk szerint Budapest területén a 47-es és a 49-es villamosok este 18:00-tól terelve közlekednek, nem érintve több belvárosi megállót, helyettük az M3-as és M4-es metró, valamint több autóbusz és trolibusz használata javasolt.

Az időjárásra vonatkozóan felhős, borult égbolt várható, a hőmérséklet pedig 15 és 27 fok között alakul.

A mai napon Tímea és Irma ünnepli névnapját.

A deviza középárfolyamok a következőképpen alakulnak: az euró 389,59 forint, az amerikai dollár 364 forint, a svájci frank 398,82 forint, míg a brit font 455,76 forint.

A cikk végén egy plusz információként megemlítik, hogy a kormány jogszabálytervezete ellehetetlenítené a főépítészek, a városvezetők és a sajtó munkáját.