Madeleine McCann-ügy: további támogatás a nyomozóknak

A brit belügyminisztérium újabb 192 ezer fonttal támogatja a Scotland Yardot a Madeleine McCann ügyében, melynek keretében már több mint 13 millió fontot fordítottak a kislány keresésére.

A Madeleine McCann ügyében folyó nyomozás továbbra is aktív, miután a brit belügyminisztérium további pénzügyi támogatást biztosított a Scotland Yard számára. A 2007-ben eltűnt hároméves kislány esete még mindig megoldatlan, és a Metropolitan Police már 13,2 millió fontot költött a nyomozásra.

A Grange-művelet keretében dolgozó csoport jelenleg három rendőrből és egy rendőrségi alkalmazottból áll. A belügyminisztérium évente felülvizsgálja a nyomozás finanszírozását, és a nyomozócsoport munkáját rendszeresen monitorozzák és értékelik.

Madeleine McCann 2007-ben tűnt el Portugáliában, ahol szüleivel nyaralt. A szülők az akkor hároméves kislányt és testvérét a lakásban hagyták aludni, míg ők a barátaikkal vacsoráztak.

Az ügy fő gyanúsítottja egy 47 éves német férfi, aki ellen Németországban folyik per, mivel vád szerint 2000 és 2017 között szexuális bűncselekményeket követett el Portugáliában. Christian Brückner, aki hosszú időt töltött Portugáliában és Madeleine eltűnésekor Praia da Luzban tartózkodott, jelenleg börtönbüntetését tölti egy 2005-ben elkövetett erőszakos cselekmény miatt. A férfi tagadja, hogy köze lenne Madeleine eltűnéséhez.

Madeleine McCann, ha még életben lenne, május 3-án ünnepelné a 21. születésnapját.