Kínai kórházban kezelik a kómából felébredt magyar kisfiút

Egy magyar család kisfia, Patrik, váratlanul kómába esett Kínában, és bár már magához tért, a pontos diagnózis még mindig ismeretlen. A család nehéz helyzetben van, mivel a kezelés költségeit részben nekik kell állniuk.

Patrik, Szabó Attila kisfia, másfél hete hirtelen rosszul lett, és kómába esett. A kisfiú két nappal a roham előtt fejfájásra panaszkodott, de a tünetek gyorsan elmúltak, és semmi sem utalt arra, hogy súlyos betegség fenyegeti. A család életét Kínában, Sencsenben éli, ahol a TB-rendszer eltér a magyarországitól, és nem minden kezelési költséget térít meg automatikusan.

A kórházba kerülése után az orvosok először agyhártyagyulladásra gyanakodtak, majd agyvelőgyulladást diagnosztizáltak. A tesztek azonban nem mutattak ki toxinokat, vírusokat vagy baktériumokat, így a betegség okát továbbra sem ismerik. Patrik állapota azóta javult, már felült az ágyában, és bár nem szereti a kórházat, tudja, hogy szüksége van a kezelésre.

Attila, aki már több mint egy évtizede él Kínában, aggódik fia jövőjéért, mivel nem tudják, mi okozta a rohamot, és félnek, hogy ismét előfordulhat. A család anyagi nehézségekkel is küzd, mivel a kezelés költségeit részben maguknak kell állniuk. A lélegeztetőgép használata például napi 30 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül.

A család segítséget kért ismerősöktől és családtagoktól a kórházi költségek fedezésére, és hálásak az eddig kapott támogatásért. A kezelés eddigi díját már sikerült összegyűjteniük, de nem tudják, mennyi ideig kell még Patriknak a kórházban maradnia és milyen további vizsgálatokra, gyógyszerekre lehet szükség. Azok, akik szeretnének segíteni a családnak, az alábbi számlaszámokon tehetik meg:

  • Szabó Attila Sándor: 12600016-17209671-83373438
  • Wise: @attilas47
  • Revolut: @attila8888.