Koltai János feleségét nyolc hónappal halála után helyezték örök nyugalomra

Nyolc hónappal Papp Éva halála után, a színésznő hamvait csupán férje, Koltai János jelenlétében temették el Ádándon, mindenféle szertartás nélkül. A 'Szomszédok' sorozatból ismert színész gyakran látogat a sírhoz, hogy friss virágokat helyezzen el.

Papp Éva, a Madách Színház egykori tagja hosszú betegség után hunyt el tavaly júliusban. Halálhírét csak egy hónappal később hozták nyilvánosságra, mivel Koltai János szerette volna magának megtartani a gyászidőszakot. A színésznővel közel hat évtizedet töltött együtt. A család nem szervezett temetést, és Koltai a felesége hamvait hónapokig otthonában őrizte. Nemrégiben azonban Papp Éva hamvait végre a családi sírban helyezték el.

Piros Ildikó, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki nemrég életműdíjat kapott a Magyar Mozgókép Fesztiválon, szintén a Madách Színházban kezdte pályafutását, ahol Papp Éva is játszott. Piros Ildikó az életműdíjat nem lezárásnak, hanem útjelzőnek tekinti, és továbbra is aktív marad, hiszen az "Abigél titkai" előadásait áprilisban sem fejezi be.

A színésznő gyerekkoráról a játékot említi, amely később hivatásává vált, és amit most az unokáival is gyakorol. A színház iránti szeretetét már kisgyermekként érezte, amikor édesanyja egy balerina ismerősükkel táncoltatta meg. A színészet szerinte megtanulhatatlan mesterség, amelyben a partnerek és a lehetőségek is nagy szerepet játszanak. Piros Ildikó a részletekre való odafigyeléséről is ismert, ami a színpadi alakításainak is meghatározó eleme volt.

A magánéletében is sikeres, közel ötven éve van házasságban Huszti Péterrel, akivel a színház hozta össze. A házasságuk titka a kölcsönös tisztelet és a kiegészítő személyiségek lehetnek. A színházi élet mellett a családi élet is fontos számukra, ahol a három fiuk testvérként szereti egymást, és az unokáikkal is szoros a kapcsolat.