Autós ütött el szándékosan egy embert Szatmáron

Letartóztatták azt a sofőrt, aki Szatmáron nagy sebességgel elgázolt egy személyt, akit korábban haragosának tartott. A Nyíregyházi Járásbíróság döntése értelmében a gyanúsítottat egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték, mivel a férfi ellen jelenleg más bűncselekmény miatt is nyomoznak a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A bíróság közleménye szerint a cselekményt szándékos emberölési kísérletnek minősítették. Az incidens során az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, többek között koponya zúzódást és combcsonttörést.

A bíróság az elkövető letartóztatását a szökés, az elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés kockázata miatt tartotta indokoltnak.

Egy másik esetben, Budapesten, a XIV. kerületi Ilka utcában egy idős férfit holtan találtak a rendőrök. Az eset kapcsán bűncselekmény gyanúja nem vetődött fel, így rendőrségi eljárás nem indul. Korábban terjedt hírek szerint késelés történt, de ezek a hírek hamisnak bizonyultak. A rendőrség tájékoztatása szerint az idős férfi hazafelé tartott, amikor holtan esett össze. A Metropol értesült az egyik olvasójuktól az esetről, és bár először késelésről szóltak a hírek, a helyszínen lévő rendőrök megerősítették, hogy a férfi egyszerűen rosszul lett és összeesett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 2024. április 26-án 13 óra 30 perc körül érkezett a bejelentés az esetről.