Nem akárki taszította le a dobogóról Mark Zuckerberget

A Meta részvényárfolyamának meredek zuhanása következtében Mark Zuckerberg már nem tartozik a világ három leggazdagabb embere közé, helyét Elon Musk vette át.

A Meta vállalat csütörtökön tette közzé, hogy a második negyedéves bevételei valószínűleg nem érik el a piaci várakozásokat, ami 16 százalékos esést eredményezett a cég részvényárfolyamában. Ennek következtében Mark Zuckerberg vagyona egyetlen nap alatt 20 milliárd dollárral csökkent, ami a Bloomberg Billionaires Index adatai szerint a legnagyobb részvényárfolyamhoz köthető visszaesés a rangsor történetében.

Zuckerberg vagyona így 155 milliárd dollárra zsugorodott, miközben Elon Musk folyamatosan növeli vagyonát, ezáltal ő került a harmadik helyre a világ leggazdagabb embereinek listáján. A rangsor élén a luxusiparban tevékenykedő francia Bernard Arnault áll, míg a második helyet az amerikai üzletember, Jeff Bezos foglalja el.

A Meta a közelmúltban bejelentette, hogy jelentős újításokat vezetnek be a Facebook és az Instagram platformokon, amelyek között egy gyors és hatékony chatbot szolgáltatás is helyet kap, így a felhasználóknak nem kell majd az OpenAI weboldalára látogatniuk e funkció igénybevételéhez.