Zuckerberg legkisebb „csemetéje” gyorsan növekszik

A Meta által indított Threads, amely a Twitter új nevén X-nek szánt rivális, már 150 millió havi aktív felhasználóval büszkélkedhet, és a vállalat nagy terveket szövöget a jövőre nézve.

A közösségi média területén új szereplőként megjelenő Threads, amely mindössze 9 hónapja indult az Egyesült Államokban, és Európában még később, máris jelentős felhasználói bázist épített ki. Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója az idei első negyedéves jelentés megosztásakor említette, hogy a szövegalapú közösségi platformnak már 150 millió havi aktív felhasználója van, ami 20 millióval több, mint februárban.

A vállalat eredményein jelentősen javított, hogy márciusban bevezették a Fediverse szolgáltatással való integrációt, amely lehetővé teszi az amerikai felhasználók számára, hogy fiókjaikat más platformokkal és szerverekkel is összekapcsolják. A Meta további tervei között szerepel a saját API-jának nyáron történő elérhetővé tétele a fejlesztők számára, valamint a Facebook, a WhatsApp és az Instagram platformokba történő chatbot integráció.

A Threads amerikai indulása után egy héttel már 100 millió felhasználót vonzott, és bár az érdeklődés idővel csökkent, jelenleg több aktív amerikai felhasználója van, mint Elon Musk platformjának. Európában a szolgáltatás tavaly decemberben indult el, és a Meta többi alkalmazásával ellentétben nem tartalmaz reklámokat, így egyelőre nem generál közvetlen bevételt a vállalat számára.

A Meta részvényei jelentős esést szenvedtek el, miután a vállalat közölte, hogy a második negyedévi eladások valószínűleg a becslések alatt maradnak. Zuckerberg vagyona a Bloomberg Billionaires Index szerint jelenleg 157 milliárd dollár, míg Elon Musk, aki folyamatos nyilvános vitát folytat Zuckerberggel, 184 milliárd dollárra növelte vagyonát, miután a Tesla részvényei tovább emelkedtek. A két milliárdos a hónap elején cserélt rangsort, de a legutóbbi fejleményekkel Musk ismét megszilárdította helyét a világ harmadik leggazdagabb embereként.