A Mazda új elektromos meglepetése: az EZ-6 szedán

A Mazda legújabb modellje, az EZ-6, egy lenyűgöző hátsókerék-hajtású szedán, amely a Pekingi Autószalonon debütált, és az elektromos hajtásláncú Mazda 6 szellemi utódjaként tűnik fel.

A Mazda a Pekingi Autószalon keretében mutatta be az EZ-6 modellt, amely egy közel 5 méter hosszú, elektromos hajtásláncú szedán, és a Mazda 6 komoly múltjának örököse. A vállalat ezzel a lépéssel ellentmond a piaci trendeknek, hiszen nem egy újabb SUV-t, hanem egy látványos szedánt hozott létre.

Az új Mazda EZ-6 méretei impozánsak: 4,92 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,48 méter magas. A jármű 50:50-es tömegeloszlással rendelkezik, ami hozzájárul a kiegyensúlyozott vezetési élményhez. A modell keret nélküli ajtókat, hatalmas panoráma üvegtetőt, kényelmes üléseket, 10,2-14,6 colos kijelzős műszerfalat és 19 colos kerekeket kínál.

A Changan Mazda vegyesvállalat által kifejlesztett EZ-6 hátsókerék-hajtású, és akár 600 kilométeres hatótávval rendelkezik, míg a hatótávnövelő funkcióval felszerelt változat akár 1000 kilométeres távolságot is képes megtenni egyetlen töltéssel. A hajtáslánc specifikációit még nem ismertették, de feltételezhető, hogy a Deepal SL03-ban található technológiához hasonló, 215-255 lóerős, 58,9-66,8 kWh kapacitású akkumulátorokat használhatja.

A Mazda EZ-6 még az idei évben sorozatgyártásba kerül, azonban az árát még nem hozták nyilvánosságra. Egyelőre úgy tűnik, hogy a modell kizárólag Kínában lesz elérhető.