İclal Aydın lánya, Zeynep Lal Budapesten tanul

Budapesten tanul a népszerű török színésznő, İclal Aydın lánya, Zeynep Lal, aki a magyar fővárosban kezdte meg egyetemi tanulmányait kommunikáció szakon. A fiatal nő lelkesen érkezett Magyarországra, és azóta is nagyon szereti Budapestet.

İclal Aydın, a A három nővér című sorozat sztárja és több könyv szerzője, lánya, Zeynep Lal már január óta Magyarországon tartózkodik, ahol az egyetemi tanulmányait folytatja. A 52 éves színésznő egyszem gyermeke, Zeynep Lal a Story magazinnak adott interjúban mesélt édesanyjáról és arról, hogy miért döntött úgy, hogy Budapestre költözik. Zeynep Lal elárulta, hogy édesanyja tanácsára választotta Budapestet, és azóta a város nagyon a szívéhez nőtt. "Édesanyámnak egy átlagos nyári nap a barátnője mesélt Budapestről, és egyszer csak anya azt mondta nekem: »Lal, hallottam, hogy Budapest olyan gyönyörű város... Nem szeretnél ott egyetemre járni?« Aznap délután utánanéztem, és estére már meg is volt a választásom: Budapestre megyek, és az egész egyetemi időszak alatt ott is maradok. Ez a város túl gyönyörű ahhoz, hogy csak egy rövid időre tapasztalhassam meg" - mondta Zeynep Lal, aki hozzátette, hogy a kezdeti fellángolás után most már bátran mondhatja, hogy a legjobb választásnak bizonyult Budapest.

Zeynep Lal kiemelte, hogy már az első napjától kezdve csak kedvességgel és támogatással találkozott Magyarországon, ami megkönnyítette a beilleszkedését. "Egy olyan művészet és történelemrajongó számára, mint én Budapest hatalmas kincsesbánya. Szerintem mindenkinek legalább egyszer élete során el kellene ide látogatnia. Erre az évre azt tűztem ki célul, hogy felfedezzem az országot, ás a »köszönömön« és a »nem tudomon« túl a magyar nyelvtudásonat is fejlesszem" - mondta a fiatal nő.

A A három nővér című sorozatban szereplő családi történetek is szóba kerültek az interjúban. Zeynep Lal elárulta, hogy nagyon szoros kötelék fűzi az édesanyjához, aki egyedül nevelte fel. Kiskorában gyakran kérte az anyját, hogy írja bele a történeteibe, amiből több könyv is született. A szappanoperában is a saját tapasztalataik vannak benne. "A nagymamám 11 évig élt Alzheimer-kórral. Tanúja voltam annak, ahogy a rendkívül erős és rátermett nőt a betegség fokozatosan megtörte, és az idő előrehaladtával egyre gyermekibbé tette. Szomorú volt ezt az átalakulást figyelni. Remélem, tudta, hogy milyen mélyen szeretik és becsülik. Valójában, amikor A három nővér című sorozatban Nesrin és Dönüş jeleneteit nézzük, akkor bizonyos mértékig az én édesanyám és nagymamám ábrázolását láthatjuk. Tavaly veszítettük el őt, de hátrahagyta anyukámat és nagynénémet, két hihetetlenül erős nőt, akik továbbviszik az örökségét" - mesélte Zeynep Lal.

A változó éghajlati viszonyok miatt Magyarország klímája a XXI. század második felére várhatóan a mai Törökországéhoz fog hasonlítani: száraz és meleg lesz, hőhullámokkal és vízhiánnyal. Ez a változás érdekes perspektívát nyújthat Zeynep Lal számára, aki Törökországból érkezett Magyarországra, és talán a jövőben olyan mediterrán növényeket is láthat majd a magyar kertekben, mint a csicseriborsó, az olajfa, a füge, a kivi és a gránátalma. Az új növények között olyanok is vannak, mint a mexikói sarjika, az ernyős sarjika, a fali kövirózsa, a bambusz és az agávé, amelyek szárazságtűrő képességükkel és kevés kártevőjükkel jól alkalmazkodhatnak a várható klímaváltozáshoz.