"Ellentétek vagyunk" - Tóth Andi az X-Faktorról és Valkusz Milánról

Tóth Andi, az X-Faktor új mentora, izgatottan várja az idei évadot és készen áll a tehetségek felfedezésére. A többi mentortársáról is őszintén beszélt, különösen Valkusz Milánról és a vele való együttműködés kihívásairól.

Tóth Andi, aki tíz évvel ezelőtti győzelme után tér vissza az X-Faktorba, most mentorként segíti majd a tehetségeket. A műsorban való gyerekkori részvételére már csak halványan emlékszik, de az akkori időszakot élete egyik legizgalmasabb periódusaként írja le. Andi elárulta, hogy mennyire élvezte a lehetőséget, hogy Erdélyből a nagyvilágba léphetett, és hogy mennyire elkötelezett volt a dalok tanulásában.

Mentorkénti szerepéről szólva Andi elmondta, hogy szigorú karaktere lesz a zsűrinek, de hangsúlyozta, hogy nem gonosz, hanem következetes, ha a munkáról van szó. Kifejezte, hogy nagyon várja a mentorálás lehetőségét, mivel már régóta nem foglalkozott komolyabban a zenével, és van benne egyfajta éhség a zenei beszélgetések iránt.

A mentortársairól szólva elárulta, hogy csak futólag ismeri őket, kivéve Valkusz Milánt, akivel többet beszélgetett. Andi szerint Valkusz Milán arany lelkű srác, aki szívvel-lélekkel fogja végezni a mentorálást, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a legjobbat nyújtsa a mentoráltjainak. Ezzel szemben Gáspár Lacival, akit poéngyárnak nevezett, valószínűleg nehezebb lesz együtt dolgozni, de Andi hajlandó esélyt adni neki. Andi szerint lehet, hogy akadnak majd összetűzéseik az adásfelvételeken, de nem zárja ki, hogy jól tudnak majd együttműködni a zsűriben. Majkával könnyebben azonosul, mivel hasonló humorérzékük van, de ő is komolyan veszi a feladatát.

Tóth Andi hangsúlyozta, hogy számára nem a győzelem a legfontosabb, hanem hogy tehetségeket találjon és segítsen nekik a további fejlődésben. A beszélgetés során elárulta, nem gondolt közös zenélésre a jövendőbeli mentoráltjaival, ahogyan arra sem, hogy közösen írjanak dalokat. Inkább megtalálni szeretné a tehetségeket, majd segíteni nekik. A tehetségkutatóban való részvételétől azt várja, hogy izgalmas és érzelmes pillanatokat éljen át, amikor a versenyzők még nem tudják, mennyire jók lehetnek, és ő dönthet a sorsukról.