Szabyest megtámadása és a közösségi média reakciói

Szabyest énekest és barátait Cipruson egy banda támadta meg, ami után kórházba került; az esetről készült videója azonban nem együttérzést, hanem sokak részéről negatív kommenteket váltott ki.

Nemrégiben történt, hogy Szabyestet és társait brutálisan összeverték Cipruson. Az énekes a kórházi kezelésről videót is közzétett, amely azonban nem várt reakciókat váltott ki a közösségi médiában. Számos hozzászóló támadó és bántó megjegyzéseket fogalmazott meg az énekes felé. "Van hálát adó emoji? Végre valaki! Bárki tette, a vendégem bármire! Én is adtam volna neki!" - írták többen is a videó alatti kommentekben.

Szabyest elmondása szerint már hozzászokott a negatív megjegyzésekhez, de még őt is meglepte a történtek iránti indulatos reakciók. Az énekes a Blikknek nyilatkozva kifejtette, hogy bár tudja, mennyire megosztó személyiség, az ilyen típusú reakciókra mégsem számított. "Számítottam rá, hogy ilyen reakciók lesznek, hiszen arc nélkül hajmeresztő dolgokat is le mernek írni az emberek. Tudom, hogy megosztó vagyok, nem is vártam mást" - mondta Szabyest.

Több mint egy évtizedes közösségi média jelenléte során sokféle tapasztalatot szerzett, de az őt ért támadások nyilvánosságra hozatala utáni reakciók mégis újnak számítanak számára. Különösen az zavarja, hogy a kommentelők ilyen magatartása más áldozatokat is elriaszthat attól, hogy beszámoljanak a velük történtekről. "Az bánt, hogy ezzel a viselkedéssel azt érik el a kommentelők, hogy más áldozatok még ennyire se mernek beszámolni az őket ért támadásokról" - tette hozzá az énekes.