Trump volt ügyvédje vádlott az arizonai választási csalás ügyében

Arizonában Rudy Giuliani, Donald Trump korábbi ügyvédje is azon 18 személy között van, akiket azzal vádolnak, hogy jogellenesen próbálták megszerezni az állam 2020-as elektori szavazatait.

Rudy Giuliani, Donald Trump egykori ügyvédje azon 18 ember közé tartozik, akiket Arizonában vádolnak azzal, hogy illegálisan akarták megszerezni az állam 2020-as elektori szavazatait. A vádiratban Trumpot, aki nem szerepel vádlottként, meg nem nevezett összeesküvőként említik.

Az eset kapcsolódik ahhoz a szélesebb körű ügyhöz, amely szerint Trump és szövetségesei több államban is megpróbálták befolyásolni a választási eredményeket. A vádiratot azonban csak akkor teszik közzé, miután minden vádlottnak kézbesítették.

A vádlottak között szerepel egy meg nem nevezett vezérkari főnök is, aki 2020-ban töltötte be ezt a pozíciót, amelyet akkor Mark Meadow viselt. A Reuters hírügynökség megkereste a megerősítésért, de választ még nem kaptak.

Goodman, Giuliani szóvivője az arizonai vádemelést azzal kommentálta, hogy az igazságszolgáltatási rendszert politikai célokra használják fel, ami szerinte minden amerikai számára aggodalomra ad okot, mivel visszafordíthatatlan károkat okozhat az országnak.

Trump, Giuliani és Meadow Georgiában is szembesültek vádakkal, amelyek szerint zsarolással kapcsolatos összeesküvést követtek el a választási eredmények megváltoztatása érdekében. Egyikük sem ismerte el a bűnösségét.