Orbán Viktor ma elárulja, hogyan csapolnák le a mocsarat

„Wokebusters – Csapoljuk le a mocsarat!” címmel rendezik meg az idei CPAC Hungary konferenciát, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is nyitóbeszédet tart.

Az Alapjogokért Központ által szervezett eseményen több jelentős politikai személyiség is megosztja gondolatait a közönséggel. A CPAC Hungary konferencia nyitóbeszédeit Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, Matt Schlapp, a CPAC Foundation elnöke, Irakli Kobakhidze, Georgia miniszterelnöke, valamint Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke fogja megtartani. Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a CPAC Hungary, amelyet a világ ismert jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak meg.

A rendezvényen megjelent Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is, aki megáldotta a konferenciát. Imádsága után a magyar és az amerikai himnuszt is elénekelték a résztvevők, majd Szánthó Miklós beszélt a nemzetközi pacifista elit háborús pszichózisáról és a woke ideológiáról, hangsúlyozva az antiglobalista erők globális hálózatának szükségességét.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédében kiemelte, hogy Magyarországnak ma nemzetközi híre van, ami szokatlan, tekintettel az ország kis méretére. Szerinte az embereket Magyarország érdekli, mert "van benne valami vonzó, valami egzotikus", és mert "a progresszív-liberális óceánnal szemben itt megmaradt egy konzervatív sziget".

A CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ rendezi, és az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia magyar kiadása. Az első európai fórumot 2022-ben szervezték meg Budapesten. A szervezők szerint a CPAC a jobboldali erők építkezésének zászlóshajója. Tavalyi évben Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mindannyian biológiai támadás alatt állunk, melynek fegyverét liberális laboratóriumokban fejlesztették ki. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a közpénzzel bőven megtámogatott Alapjogokért Központ szervezi a jobboldali konferenciát április 25. és 26. között.

A konferencia második napján Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is felszólalt, aki a nemzetközi közönségnek hangsúlyozta Magyarország szuverenitásának fontosságát és a nyílt társadalom, valamint annak hívei által jelentett veszélyeket. Kocsis szerint a nyílt társadalom gyarmatosítás nélküli gyarmatosítást jelent, és azok, akik ezzel szembeszállnak, populista és diktatórikus jelzőkkel illettetik. A Fidesz frakcióvezetője szerint a szuverenisták úgy vélik, hogy az egyén csak egy erős, szolidáris közösség tagjaként lehet biztonságban, és ha egy ország nem védi meg szuverenitását, akkor elárulja polgárait. Kocsis arra is figyelmeztetett, hogy a globalisták újabb figurákat vásárolnak fel, és célzottan említette Magyar Pétert, bár nevét nem mondta ki. A Fidesz frakcióvezetője szerint a harc folytatódik, és új törvényeket fognak alkotni a szuverenitás védelmében.

Kocsis Máté beszédében kitért a nyílt társadalom veszélyeire, amelyet a globalisták radikális szárnyának ideológiájának nevezett, és amely szerinte békétlenséget és háborút, az egyénnek elvesztett jogokat, a nemzeti közösségnek pedig önfeladást hoz magával. A frakcióvezető szerint a nyílt társadalom armada és puska nélküli gyarmatosítást jelent, és mindenkit, aki szembeszáll ezzel, populistának, autoriternek, diktatórikusnak, sőt, manapság inkább nem is embernek minősítenek.

Kocsis Máté a 2022-es választási kampányról is beszélt, amelyben szerinte politikai ellenfeleik külföldi pénzből akartak belföldi hatalomra szert tenni, amire 1990 óta nem volt példa, még Horn Gyula sem merte megtenni. A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal külföldi kézbe került, de őket nem fogják visszavásárolni, esetleg váltságdíjat elfogadnak értük.

A CPAC Hungary konferencián Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója is megszólalt, aki a bevándorlásról és a választási győzelem receptjéről beszélt. Kubatov hangsúlyozta, hogy a magyarok észlelik a rabsághoz vezető gyanús jeleket és automatikusan ellenállnak, akár évszázadokig is. A brüsszeli elitet Soros György irányításával vádolta, és kritizálta az Európai Unió bevándorláspolitikáját. Kubatov szerint Magyarország kerítést húzott fel a déli határára, és a magyarok népszavazáson dönthettek erről. A Fidesz pártigazgatója három pontot sorolt fel a választási győzelemhez: erős vezetőre, a liberális média egyeduralmának megtörésére és a legtöbb aktivistára, utcai harcosra, adatbázisra van szükség.