Eltiltották a cégvezetéstől a Vörös Ördögök volt sztárfutballistáját

John Barnes, a Liverpool ex-sztárfutballistája és a John Barnes Media Ltd. egyetlen bejegyzett igazgatója, három évre eltiltották a cégvezetői tevékenységtől, miután cégével jelentős adóhátralékot halmozott fel.

John Barnes-t, az ex-Liverpool- és angol válogatott futball-sztárt, a BBC szerint eltiltották a cégvezetői tevékenységtől, mivel vállalkozása nem fizetett be körülbelül 190 ezer fontnyi (több mint 87 millió forintnyi) adót. A 60 éves Barnes volt az egyetlen bejegyzett igazgatója a médiaképviseleti cégnek, amelyet 2023-ban számoltak fel. A fizetésképtelenségi eljárás során kiderült, hogy 2018 novembere és 2020 októbere között a cég egyáltalán nem fizetett adót, annak ellenére, hogy 441 798 font (több mint 202 millió forint) forgalmat bonyolított le.

Barnes egy kizárási nyilatkozatot írt alá, amely 2023 április 24-től számítva három és fél évre tiltja el az igazgatói tevékenységtől. Ez a kötelezettségvállalás megakadályozza, hogy bírósági engedély nélkül részt vehessen bármilyen társaság támogatásában, alapításában vagy irányításában.

A hatóságok szerint a Surrey állambeli West Byfleetben működő cég 78 839 font (több mint 36 millió forint) társasági adót és 115 272 font (csaknem 53 millió forint) áfát nem fizetett be. 2023 novemberében egy bíró elutasította a Barnes ellen benyújtott csődeljárási kérelmet, miután a tisztviselők közölték, hogy a tartozást kifizette.

John Barnes a Watford és a Newcastle csapatában is megfordult, 1983 és 1995 között 79-szer öltötte magára az angol válogatott mezét, és futball-pályafutása után a Celtic vezetőedzője lett. 2022 novemberében a Liverpool FC bejelentette, hogy Barnes-t, aki televíziós szakértőként is tevékenykedik, a klub nagykövetévé nevezték ki, így ő képviseli a "Vörös Ördögöket" hazai és nemzetközi szinten.