Gyermekszépségverseny szervezője károsította meg a szülőket

Minimum húsz esetben okozott több százezer forintos kárt a szülőknek egy gyermekszépségverseny szervezője, aki fotózásokra és versenyekre csábította őket, majd az ígért szolgáltatásokat nem teljesítette.

Az RTL híradása szerint a szervező gyakran hívta meg a szülőket és gyermekeiket külföldi és belföldi fotózásokra, illetve szépségversenyekre, előre elkérve az utazásért járó pénzt, amit a szülők át is utaltak a megadott bankszámlaszámra. Azonban az események előtt egy-két nappal gyakran lemondásra kerültek, és a szülők nem kapták vissza a befizetett összegeket.

Az átlátszó.hu újságírója, Szabó Gödri Rita beszámolója alapján az ügyben múlt héten tárgyalást tartottak az Érdi Járásbíróságon. A vádirat szerint a szervező színész-modell munkák ügynökeként és közvetítőként tevékenykedett, de semmilyen erre vonatkozó képzettséggel, jogosultsággal, engedéllyel vagy felelősségbiztosítással nem rendelkezett.

A szervező módszere minden esetben hasonló volt: azt ígérte, hogy a gyermekek útja ingyenes, csak a szülőkét kell kifizetni, és a kísérőét. A családok által befizetett összegek után hiába próbálták a szülők visszaszerezni a pénzüket, a szervező csak ígérgetett és halogatott.

A szervező által szervezett belföldi programok szinte minden hétvégére meghirdetett fotózások voltak, azonban ezek nem profi fotósok által, és nem is profi helyszíneken történtek. Egy anyuka, aki családjával Londonba utazott fotózásra, elmesélte, hogy a helyszínen nem volt sem profi fotós, sem sminkes, és a szervező a saját telefonjával készített néhány képet.

A szépségversenyek szervezője több fotóssal is együttműködött, köztük egy P.K. monogramú fotóssal, aki jelenleg gyermekpornográfia és szexuális visszaélés miatt hatéves börtönbüntetését tölti.