A Tesla Cybertruck váratlanul leállt egy autómosás után

Egy TikTok felhasználó beszámolója szerint a Tesla Cybertruck modellje meghibásodott egy autómosó látogatása után, ami felveti a kérdést, hogy az autómosó milyen szerepet játszhatott a történtekben.

Nemrégiben egy TikTok felhasználó, "captian.ad" arról számolt be, hogy a Tesla Cybertruckja nem működött megfelelően egy autómosó után. A járművet egy tengerparti kirándulás után vitték el az autómosóba, hogy lemossák róla a homokot, majd a belső teret is kiporszívózták. Ezt követően a tulajdonos a garázsban parkolta le az autót, de amikor újra be akarta indítani, a képernyő sötét maradt, és csak öt óra elteltével tért magához.

A Tesla Cybertruck esetében a kézikönyv kifejezetten figyelmeztet arra, hogy az automata autómosók használata nem ajánlott. Ha mégis szükséges az autómosó használata, a tulajdonosoknak egy speciális autómosó üzemmódot kell alkalmazniuk, amely bezárja az összes ablakot, lezárja a töltőportot, és kikapcsolja az ablaktörlőket, a felügyeleti üzemmódot és az ajtózárat.

Amennyiben a jármű tulajdonosa elfelejti aktiválni az autómosó üzemmódot, az komoly következményekkel járhat. A Tesla szerint az autómosó üzemmód nélküli használat során például a töltőcsatlakozás vagy az ablaktörlők megsérülhetnek, és ezek a típusú meghibásodások nem tartoznak a garancia körébe.