Rúzsa Magdi őszintén mesélt az anyaság kihívásairól

Rúzsa Magdi énekesnő először osztotta meg a nyilvánossággal, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie az anyaság terén az elmúlt két év során.

Rúzsa Magdi, a háromgyermekes édesanya, nyíltan beszélt arról, hogy az anyaság nem csak a közösségi médiában látott boldog pillanatokból áll. Az énekesnő szeretné megosztani az anyaság nehezebb oldalát is, és most, hogy túljutottak a gyerekekkel az alvási és evési problémákon, úgy érzi, itt az ideje, hogy más édesanyáknak is segítsen.

"Talán azért is, mert hárman voltak, nem annyira tudtam élvezni a babázós időszakot, mert az nekünk stressz volt. Mire vége lett az etetésnek, pelenkázásnak, altatásnak, addigra kezdődött az egész program előlről, és ebbe kicsit belerokkantunk. Másfél év kellett ahhoz, hogy ezt az időszakot most tudjuk élvezni. Eddig is nagyon szerettük a gyerekeket, és imádunk minden pillanatot, de nem tudtunk benne úgy lubickolni, mint most, amikor már el tudják mondani, nem kérnek többet az ételből, vagy eltolják a tányért és azt mondják: kész" - mesélte Rúzsa Magdi az Anyu Akadémia című sorozatának második részében.

Az énekesnő elmondása szerint időbe telt, mire megértette, hogy a gyerekek annyit esznek, amennyire szükségük van. A három egyidős gyermek, Lujzi, Kevin és Zalán, akik idén februárban töltötték be a második életévüket, különböző személyiségek, és ez az alvásigényükben is megmutatkozik.

A nemalvás okozta stressz olyan mértékű volt, hogy az énekesnő és családja már nem tudtak mihez fordulni. A gyerekek folyamatosan felébredtek, a fogzás miatt pedig egymást is megzavarták az alvásban. Rúzsa Magdi szerint ez a helyzet arra is jó volt, hogy a gyerekek másfél éven át mindig ölelve aludtak el, bár ez a szülőknek nagyon megterhelő volt.

Végül az "altasd magad!" módszer vált be a gyerekeknél, akik ma már egy szobában alszanak, anélkül, hogy felébresztenék egymást. Rúzsa Magdi ösztönös anyukaként szeretne a gyerekeivel foglalkozni, de a szabályok híve is, így igyekszik megtalálni az arany középutat.

Az énekesnő a napokban egy videósorozatot is indított YouTube-csatornáján, ahol őszintén vall az anyaság minden aspektusáról. A harmadik részben Rúzsa Magdi arról mesélt, hogy eleinte ő is beleesett abba a gyakori hibába, hogy csemetéit más gyerekekhez hasonlítsa. Azonban rájött, hogy ez a fajta összehasonlítgatás csak szorongást szül, és abba kell hagyni.

„Azon kaptam magam, hogy elkezdett frusztrálni, hogy az ikreim a játszótéren csak állnak és moziznak, míg a többi gyerek szaladgál, csúszdázik. És teljesen ki voltam borulva, hogy most az én gyerekeimmel valami baj van, hogy csak állnak, és nem érdekli őket a mászóka? Őket sokkal később kezdte érdekelni, sőt, most sem játszóteres gyerekek. Ők szeretnek bogyókat elültetni, főzőset játszani a kertben, bogarakat nézegetni” – mesélte Rúzsa, majd hozzátette, ha persze egy olyan elakadást lát, amihez külső segítség kell, akkor lépni fog.

A Anyu Akadémia legutóbbi részében a gyerekek közti differenciálásról és a fejlesztésről beszélgettek egy gyereknevelési tanácsadóval. Rúzsa Magdi elmondta, hogy bár rengeteg tanácsot kapott a hármas ikrei nevelésében, idővel rájött, hogy egyik sem jó. „Azt látom hármas ikrek mellett, hogy ha egy nap születne még egy gyerekem – bár nem készülök rá – nagyon-nagyon másképp csinálnék nagyon sok mindent” – magyarázta Rúzsa, kiemelve, hogy a közösségi média által sugallt tökéletes képek helyett a valóságot kellene többet megosztani, hiszen minden gyerek más és más, és az összehasonlítgatás csak árt.