Tragédia a Mosoni-Dunán: kenuzás közben fulladt vízbe egy férfi

Egy kellemes kenuzás tragédiába torkollott a Mosoni-Dunán, amikor egy férfi életét vesztette a vízben, miután a csónakjuk felborult.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfi ellen, aki barátaival együtt kenuzásra indult a Mosoni-Dunán, és ő irányította a csónakot. A vádlott és társai tapasztalt túrázók és úszók voltak, ezért nem viseltek mentőmellényt. A baleset akkor történt, amikor a terhelt megpróbált megfordulni a vízen, de nem vette figyelembe a visszaáramlást, ami felborította a kenut.

A baleset következtében a férfi és egyik barátja ki tudott úszni a partra, de a harmadik társukat elsodorta az áramlat. A túlélők csak később kezdték meg a keresését, és több mint 200 méterrel lejjebb már csak a barátjuk életjelek nélküli testét találták meg.

A vádlottat a sértett haláláért, ami vízbefulladás következtében következett be, vízi közlekedés halált okozó gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés vádjával illették. Az ügyben az érdemi döntést a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni, és a vádlott akár öt év szabadságvesztésre is ítélhető.